Meghalt a Star Wars rajongó, aki premier előtt láthatta Az ébredő Erő-tA kép forrása: Lucasfilm/Disney

Daniel Fletwood utolsó kívánságát követően 32 évesen távozott az élők sorából.

Elhunyt a halálos betegséggel küzdő Daniel Fleetwood, akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy hadd láthassa a Star Wars - Az ébredő Erő-t premier előtt, ugyanis már tudni lehetett, hogy nem éli meg premiert.

A gyászhírt felesége, Ashley Fleetwood kedden osztotta meg a Facebook oldalán:

„Daniel csodálatosan küzdött a végsőkig. Már az Istennel és az Erővel van. Álmában hunyt el, békében” – áll a bejegyzésben, melyet utolsó közös képükkel illusztrált.

Fleetwood gyerekkora óta nagy Star Wars rajongó volt. A férfit rákkal diagnosztizálták, és az orvosok azt jósolták, hogy a szervezete hetekben belül feladja a harcot a betegséggel szemben. Ekkor indítottak kampányt a nevében a #ForceForDaniel hashtaggel, mely felkeltette a figyelmét a film főbb szereplőinek, Mark Hamillnek és John Boyeganak is.

Múlt hét csütörtökön Ashley Fleetwood bejelentette, hogy a Disney biztosítja férjének, hogy megnézze a vágatlan változatot. Sőt, azt is elmondta, hogy maga a rendező, J.J. Abrams hívta fel őket személyesen, hogy elmondja, teljesítik az utolsó kívánságát.

Abrams 2013-ban egyszer már teljesített egy hasonló kérést a Sötétségben - Star Trek kapcsán. A rákbeteg férfi néhány nappal azt követően halt meg, hogy láthatta a filmet.