Meghalt a Trónok harca színésze, Darren KentA kép forrása: Andres F. Uran on Unsplash

Pénteken elhunyt Darren Kent színész, aki többek között a Trónok harca című sorozatban vagy a Dungeons and Dragons: Betyárbecsületben tűnt fel. 36 éves volt.

Kent Essexben született és nőtt fel, az Italia Contira járt, ahol 2007-ben végzett. Első nagyobb színészi szerepe a 2008-as Tükrök című horrorban volt. Ezután szerepelt a Trónok harca egyik epizódjában, ahol egy kecskepásztort alakított (akinek kecskéit, majd fiát elpusztítják Dany sárkányai), legutóbb pedig egy újraélesztett holttestet alakított a 2023-as Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című filmben.

Díjnyertes író és rendező is volt. 2021-ben a "You Know Me" című rövidfilmjével a London International Monthly Filmfestivalon a legjobb rendezésért járó díjat nyerte el 2022 januárjában.

Halálát tehetségkutató ügynöksége, a Carey Dodd Associates erősítette meg a Twitteren kedden közzétett közleményben: "Mély szomorúsággal kell közölnünk, hogy kedves barátunk és ügyfelünk, Darren Kent pénteken békésen elhunyt" - írta az ügynökség - "Szülei és legjobb barátja [mellette] voltak. Gondolataink és szeretetünk a családjával van ebben a nehéz időszakban. RIP barátom".

A színészt olyan filmekben láthattuk feltűnni kisebb szerepekben, mint a Hófehér és a vadász, a The Frankenstein Chronicles, a Blood Drive vagy épp a A nyomorultak

Kent 2012-ben elnyerte a legjobb színésznek járó Van D'or-díjat a "Sunny Boy" című filmben Danny szerepéért. Ebben a filmben egy ritka bőrbetegséggel küzdő fiút alakított, aki nem tartózkodhatott a napon. A filmbeli karakteréhez hasonlóan Kent is bőrbetegséggel küzdött a csontritkulás és az ízületi gyulladás mellett. 

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ