Meghan Markle most Hollywoodot vette célba, a Kill Billt és az Austin Powers is keményen bírálja

Meghan Markle ma célba vette Hollywoodot, amiért az “ázsiai sztereotípiákat” népszerűsíti, ebből kifolyólag pedig kritizálta Mike Myers Austin Powers és Quentin Tarantino Kill Bill filmjeit.

Markle II. Erzsébet királynő halálát követő négyhetes szünet utáni első Archetypes podcastjában boncolgatta a témát, vendégei pedig Lisa Ling újságíró és Margaret Cho humorista voltak. A műsorban a 2002-es Austin Powers - Aranyszerszám filmet Diane Mizota által alakított Fook Mi és a Carrie Ann Inaba által játszott Fook Yu nevű karakterek miatt kritizálták, amiért azok a “japán nőket szexualizálják”.

Quentin Tarantino 2003-as kultikus filmjében, a Kill Billben Lucy Liu O-Ren Ishii jakuzavezért alakította. A karaktert India Roby író úgy írta le, mint egy sztereotip ‘Sárkányhölgyet’, aki pusztán fegyverként használja a szexualitását.

Liu tavaly a The Washington Postnak írt cikkében reagált a kritikákra, amelyben úgy érvelt, hogy O-Ren ‘Sárkányhölgynek’ nevezése nem ésszerű, tekintve, hogy a filmben "Ishii mellett három másik női profi gyilkos is szerepel". 

“Az olyan filmek, mint az Austin Powers és a Kill Bill gyakran túlságosan szexualizáltnak vagy agresszívnek mutatták be ezeket az ázsiai nők karaktereit. És nem csak erről a két példáról van szó, sokkal több van” - mondta Markle a műsorban.

“A Sárkányhölgy, a kelet-ázsiai csábító, akinek titokzatos, idegen vonzerejét egyszerre csábítónak és halálosnak írják le. Ez számos szórakoztatási műfajba beszivárgott. De az ázsiai származású nők mérgező sztereotípiái nem érnek véget, ha a stáblista lepereg” - tette hozzá Markle.