Bő fél éve már, hogy a Bosszúállók: Végjátékkal lezárult a Marvel moziverzum harmadik fázisa, a rajongók pedig már bőszen készülhetnek a jövő tavasszal rajtoló negyedikre. De térjünk vissza még egy picit a harmadik fázis záró fejezetéhez, hiszen a Bosszúállók: Végjáték még most is rengeteg érdekes apróságot tartalmaz.

A napokban új teória bukkant fel a világhálón, amely ezúttal a Fekete özvegyre koncentrál. Mint ismert – legalábbis azoknak, akik látták már a filmet – Natasha és Clint szó szerint egymással versengtek a Vormir bolygón, hogy önmaguk feláldozásával megkaparintsák a lélek követ. Mivel azt csak egy lélek feláldozásával lehet megidézni. Kettejük közül végül Natasha „lett a győztes”, vagyis ő halt meg azért, hogy társai összegyűjthessék a végtelen köveket, és ezzel legyőzhessék Thanost.

Igen ám, csakhogy később Hulk, akit a legerősebbnek ítéltek, hogy megzabolázza a végtelen köveket, csettintésével megpróbálta visszahozni a halálból Natashát. Az eddigi ismereteink szerint ez nem sikerült neki, legalábbis a Scarlett Johansson által alakított hősnő nem jelent meg nekik, amit a csapat kudarcként élt meg. De mi van akkor, ha tévedtek, és mégis sikerült visszahozni őt a halálból?

A teória szerint ugyanis a lélek kő, illetve általában a végtelen kövek hatalmának szabályai szerint, ha valakit visszahoznak a halálból, az nem teleportál oda, ahol a csettintés történt, hanem ott tér magához, ahol a teste nyugszik. Erre volt is példa a Pókember – Idegenben legelején is. Ha pedig ezt a gondolatmenetet követjük, akkor Natasha igenis feltámadhatott Hulk csettintésétől – csak épp a Vormir bolygón.

Akárhogy is, hamarosan mindenképpen újra láthatjuk Scarlett Johanssont a szuperhőssé avanzsált kémnő szerepében, hiszen áprilisban érkezik a mozikba a karakter önálló filmje, a hazánkban forgatott Fekete Özvegy. Az pedig a jövő zenéje, hogy mik a Marvel tervei a továbbiakban a karakterrel…