Bár a Bosszúállók: Végjátéka premierjét követően sorra döntötte meg a rekordokat, és globálisan jelenleg is minden idők második legmagasabb bevételű filmje, de ha kicsit mélyebbre ásunk, hamar kiderül, hogy ez még messze nem minden.

A Bosszúállók: Végjáték premierje után minden figyelem arra összpontosult, hogy milyen rekordokat és milyen mértékben döntött meg a film, arról azonban már kevesebb szó esett, hogy melyek azok a filmek, melyeket nem tudott túlszárnyalni.

Bár a Marvel eddigi legnagyobb szabású filmje 779 millió dollárt kaszált az Államokban, ez azonban jóval elmarad például a Star Wars - Az ébredő Erő által tartott 936 milliós rekordtól, amit már egész biztosan nem fog megdönteni, ha pedig az inflációt is beleszámoljuk, még nagyobbra nyílna az olló a két film között. A Végjáték ráadásul meglepően hamar, már három hét után elvesztette vezető pozícióját a tengerentúli hétvégi bevételi toplistákon, ha pedig azt nézzük, hogyan teljesített egy hónappal a bemutatása után, akkor alig fér be a legjobban eredményeket produkáló 30 produkció közé.

És akkor még nem beszéltünk az Avatarról sem, mely 2,7 milliárd dolláros összbevétellel magasodik ki, ami még mindig 150 millióval több, mint amennyinél a Végjáték jár jelenleg. Ez az előny ugyan még behozható, de az előzetes becslések alapján mostanra már bőven túl is kellett volna szárnyalnia. Érdemes megemlítenünk a Titanic esetét is, melyet ugyan már lehagyott a Bosszúállók 4, de ezúttal se feledkezzünk meg az inflációról. Ugyanis, ha nem így teszünk, James Cameron filmje 3 milliárd dollár felett áll, még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a meglehetősen borsos 3D-s és IMAX mozijegyek árát.