Megtörtént, átlépte a 2 milliárdot az Avatar 2!

Az Avatar: A víz útja 6 hét mozikban töltött idő után belépett azon filmek exkluzív klubjába, amelyek világszerte több mint 2 milliárd dolláros bevételt hoztak.

James Cameron filmje megelőzte a Pókember: Nincs hazaút (1,92 milliárd dollár), és hivatalosan 2,024 milliárd dollárnyi zöldhasút hozott világszerte.

A víz útja az első Avatar, a Bosszúállók: Végjáték, a Titanic, a Star Wars - Az ébredő Erő és a Bosszúállók: Végtelen háború mellett került be az illusztris filmek körébe, amelyek mind több mint 2 milliárdos bevételt hoztak. Ezen kívül az Avatar 2 továbbra is vezeti az amerikai kasszasikerlistát, immár a hatodik egymást követő hétvégén.

A 19,6 millió dollárral többel már megközelíti a 600 millió dollárt Észak-Amerikában (597 millió dollár). A dobogó második fokán a Csizmás, a kandúr 2 tartja magát 11,5 millió zöldhasúval a zsebében. Az animációs film összesen 297 millió dollárt keresett világszerte, és ezzel megállta a helyét Cameron Na'vii mítoszával szemben.

Az Avatar 2 bemutatója előtt a filmkészítő azt mondta, hogy A víz útja "a harmadik vagy negyedik legnagyobb bevételt hozó film lesz a mozi történetében". Ez a minimum. Ez a nullszaldós pont."

Úgy tűnik, hogy a kockázat kifizetődik a rendező és csapata számára. A játékfilm hamarosan megelőzi a Bosszúállók: Végtelen háborút (2,052 milliárd) és a Star Wars 7-et (2,071 milliárd), és a történelem 4. legnagyobb bevételt hozó filmje lesz. És ez valószínűleg nem fog megállni itt. Vajon az első opus rekordját és annak 2,93 milliárdos bevételét is túlszárnyalja?

Emlékeztetőül: A víz útja története több mint egy évtizeddel az Avatar 1 eseményei után játszódik. A cselekmény a Sully család tagjait (Jake, Neytiri és gyermekeik) követi, a megpróbáltatásokat, amelyekkel szembe kell nézniük, a döntéseket, amelyeket egymás védelmében kell meghozniuk, a csatákat, amelyeket az életben maradásért kell megvívniuk, és a tragédiákat, amelyeket elszenvednek.