Megvágták, de még mindig ez a leghosszabb Marvel-film: háromórás a Végjáték

Anthony Russo és Joe Russo tavaly novemberben meséltek arról, hogy épp a Bosszúállók: Végjáték vágásának felénél tartanak, és még rengeteg munka van hátra vele, mert a film akkor 180 perces hossznál járt.

A film áprilisban kerül a mozikba, így lassan végezniük kell az utómunkával is, de a jelen szerint nem sikerült nagyon lerövidíteniük az alkotást, mert a film még mindig háromórás – és nagyon úgy tűnik, hogy ilyen hosszú is marad.

A rendezőpáros testvérek szerint ugyanis a stúdió is úgy van vele, hogy a történet fontosabb, mint a percek, vagyis hozzák ki a filmből a legtöbbet. És ha ehhez kell mind a 180 perc, akkor legyen annyi. A testvérek szerint így is irgalmatlan munka volt 22 Marvel-film történetét egybe fűzni ebbe a filmbe, aminek ráadásul úgy is kell véget érnie, hogy ne hagyjon a nézőkben hiányérzetet, és a történetszálak is kerekek legyenek, vagy legalábbis jussanak el valahova.

A film már 4 tesztvetítésen van túl ezzel a hosszal, és a rendezők szerint az első három vetítésen senki sem állt fel és ment ki még csak a mosdóba sem, vagyis lehet, hogy nem lőttek annyira mellé. A Végjáték így kerek 20 perccel lesz hosszabb, mint a Bosszúállók: Végtelen háború - és ott sem nagyon panaszkodtak a nézők, hogy hosszú lenne a film.

Olybá tűnik, hogy a közönség nagyon kíváncsi arra, hogyan fejeződik be a Marvel-univerzum ezen fejezete, és ezért hajlandók az eddigi leghosszabb Marvel-filmet is végigülni.