Megvannak a Magyar Mozgókép Fesztivál nyertesei

Koltai Lajos kapta a legjobb rendezőnek járó díjat a június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezett Magyar Mozgókép Díjátadón. Koltai Semmelweis című filmje a legjobb játékfilm díját nyerte el.

Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című alkotása a legjobb elsőfilm díját érdemelte ki, a míg a legjobb tévéfilm a Bolond Istók lett. Törőcsik Franciska a Cicaverzum című filmért a legjobb színésznő, Bezerédi Zoltán pedig a Lefkovicsék gyászolnak című filmért a legjobb színész díját kapta meg. Gálffi László és Mészáros Blanka a Semmelweis című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő, illetve színésznő kategóriákban győzedelmeskedett.

Idén bevezették a legjobb producer díját, amelyet Zákonyi S. Tamás kapott A nemzet aranyai című dokumentumfilmért, amely a legjobb játékfilmes dokumentumfilm és a közönségdíjat is elnyerte. A diákzsűri a Kojot négy lelke című filmet díjazta.

Az öttagú szakmai zsűrit Ternovszky Béla vezette, tagjai Udvaros Dorottya, Dombrovszky Linda, Kárász Róbert és Lukácsy György voltak.

80 Semmelweis  (2023)

dráma | romantikus | történelmi

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»