79 Jojo Nyuszi  (2019)

Noha egy ideje már hivatalos, hogy Taika Waititi rendezi a Disney égisze alatt készülő új Star Wars filmet, az utóbbi időben azonban mégis csendes a produkció háza tája.

Waititi a Thor: Ragnarökkel tett szert nemzetközi elismerésre, az elmúlt években pedig Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb rendezőjévé kezdett előlépni. Legutóbbi filmje, A Jojo Nyuszi számos elismerésben részesült, amelyet 6 kategóriában jelöltek Oscar-díjra.

Kétségtelen, hogy Waititi napjaink egyik legegyedibb rendezője, ráadásul a Star Wars világa sem teljesen idegen tőle már, hiszen korábban, a nagysikerű Mandalorian sorozatnak is készített egy epizódot.

A közelmúltban adott interjúból pedig már az is borítékolható, hogy Waititi egészestés mozifilmjének előkészületei már gőzerővel zajlanak. “Már van egy sztorink. Nagyon izgatott is vagyok emiatt, mivel úgy érzem, hogy ez a történet nagyon én vagyok” - nyilatkozta a rendező a Wired magazinnak, majd hozzátette, hogy noha a forgatókönyv még nagyon kezdeti stádiumban van, a teljes szinopszis viszont nagyjából körvonalazódni látszik.

Az új Star Warsra még egy ideig várniuk kell majd rajongóknak, a Thor: Szerelem és mennydörgés premierjére viszont 2022. májusában kerül sor, akinek pedig bejött a Ragnarök humora, az valószínűleg a negyedik Thor filmet is imádni fogja.