R-besorolást (ez itthon minimum 16-os karikát jelent) ítélt meg a Joker 2-nek az Egyesült Államokban a Motion Picture Association.

Bár a Todd Phillips rendezésében készült 2019-es Joker folytatásban az előzetes információk szerint musical lesz, ez senkit se tévesszen meg, mert mint az is kiderült a produkció bőven tartalmaz majd erőszakot és brutalitást.

Bár a cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, a Variety korábbi értesülése szerint már most tudható, hogy a folytatás nagyban különbözik majd az első résztől. A Joker 1 milliárd dollár keresett a pénztáraknál, így valahol nem is volt kérdés, hogy elkészüljön a folytatás, noha maga a rendező és a címszerepet alakító Joaquin Phoenix, is hosszú ideig cáfolta, hogy belevágnak majd a projektbe.

Mindemellett a Joker számos szakmai elismerést is bezsebelt az Oscar-é s Golden Globe-gálán, illetve a Velencei Filmfesztiválon elnyerte az Arany Oroszlánt is.

A Joker 2 idén októberben érkezik a hazai mozikba, Joaquin Phoenix mellett pedig Lady Gaga, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Steve Coogan, Zazie Beetz, Jacob Lofland és Slaine lesznek láthatók a főszerepekben.

87 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»