Mi ez a romantikus film, ami legyűrte Tom Hanks westernjét a Netflixen?

Néha még az akkora sztárok, mint Tom Hanks sem elegendőek ahhoz, hogy új filmjük a legnézettebb újdonság legyen a Netflixen. Most épp ez a helyzet, ugyanis a színészlegenda legújabb mozija, A kapitány küldetése hiába rajtolt nagyon jól, alig pár nap alatt lemosta egy romantikus tinifim. Miről is van szó?

A kapitány küldetése múlt hét közepén debütált a legnagyobb streaming szolgáltatónál, miután nagyon szűk körben tavaly decemberben a mozikban is bemutatkozott. Hamar a nézettségi lista élén találta magát, de az egyébként nem rossz western nem rendezkedhetett be túl hosszú időre az élen. Jött ugyanis egy romantikus tinivígjáték, amely hétvégén lemosta a színről.

Ez pedig nem más, mint A fiúknak – Örökkön örökké. Michael Fimognari filmje természetesen A fiúknak trilógia záró fejezete, így annyira nem is meglepő, hogy a nézők (jó eséllyel a fiatalabb generáció) erre voltak inkább kíváncsiak. A történet első felvonása még 2018-ban jelent meg, majd 2020-ban jött a második rész, hogy most kiteljesedjen Lara Jean sztorija.

Míg az első két film még egy iskolás tinilányról szólt, akit a szerelmes levelein keresztül ismerhettünk meg, addig a most megjelent harmadikban már sokat változik a felállás. Lara Jean immár a felnőttkor küszöbén áll, és mint ilyen, mérlegre kell tennie az eddigi életét. Mert az érettségi és a ballagás után minden meg fog változni vele és az iskolai szerelmével, ahogy a barátaival is. Ez mindig mindenki számára ijesztő is nehéz, nincs vele másképp ő sem.

A film egyelőre visszafogottabb fogadtatásban részesült, mint az előző két rész, de ez nem látszik meg a népszerűségén, hiszen villámgyorsan a Netflix nézettségi listájának élére ugrott. A Rotten Tomatoes oldalán az első rész 96 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, a nézőktől pedig 86 százalékot (itt, a Mafabon 81 százalékos tetszési indexe van). A második rész már gyengébben szerepelt, 75 százalék a kritikusoktól és mindössze 40 a nézőktől. Ehhez képest viszont a harmadik fejezet a kritikusok 74 százaléka mellé a nézőktől is 67 százalékot kapott. A Mafabon viszont egyelőre csökkenő a tendencia: a második rész 76 százalékon áll, míg a harmadik csupán 65 százalékon.