Micsoda nő - Mocskos sikátorban, megalázva végezte volna a főszereplő

Micsoda nő a 90-es évek egyik olyan kultfilmje, melyet a hagyományosan a romantikus filmeket elkerülők is garantáltan láttak. Julia Roberts és Richard Gere duója valósággal letarolta a mozikat 1990-ben, és 14 milliós költségvetése mellé 463 millió dollárt kaszált, amivel az év legnagyobb bevételét termelő R-korhatáros filmje lett az Államokban, míg globálisan a harmadik legsikeresebb produkció lett. Ez a bravúr biztosan nem sikerült volna, ha a film az eredeti koncepciót követi. De jött a Disney és Garry Marshall, a többi pedig már, ahogy mondani szokás, csak történelem. Kult rovatunkban ezúttal a Micsoda nő került terítékre.

Ha csak egy romantikus vígjátékot kell megneveznünk a kilencvenes évekből, elsőre azonnal a Micsoda nőt vágnánk rá, és ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Hogy emlékezetes lett volna a film akkor is, ha az alkotók az eredeti tervet követi, az biztos, de nagyon másként. Legalábbis ez derült ki Julia Roberts a Variety-nek adott interjújából, melyb alapján a film egy igen nyomasztó dráma lett volna.

És hogy miben nyilvánult volna ez meg? Nos, Roberts szerint a Micsoda nő úgy végződött volna, hogy Viviant kilökik egy autóból, megalázóan rászórnak néhány száz dollárt, majd magára hagyják egy elhagyatott, koszos sikátorban. Ez némileg ellentmond Richard Gere elmondásának, aki szerint a nő drog túladagolásban halt volna meg, de a kettejük sztorija annyiban megegyezik, hogy mindkettőben egy sikátorban végződött volna a történet. Egyik sem hangzik túl bizalom gerjesztően, különösen annak fényében, hogyan végződött végül a produkció.  

Amikor azonban a filmet gyártó stúdió csődbe ment, a produkció a Disney-hez került, ahol alaposan finomítottak rajta, átkeresztelték a címét 3000-ről Micsoda nő-re, míg a rendezői széket Garry Marshall kapta meg, aki egy lesújtó művészfilm helyett egy romantikus komédiát rendezett a történetből, és bár egy ideig kétséges volt, Julia Roberts is megtarthatta a szerepét. Utólag visszagondolva, valószínűleg milliók hálásak a rendezőnek.

Ismerve tehát a tényeket, ti megnéztétek volna az eredeti, sötét és megrázónak tetsző drámát?

A Micsoda nő ma 20:50 perctől az RTL Klubon.

85 Micsoda nő  (1990)

romantikus | vígjáték

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden... több»