Minden idők 10 legízléstelenebb filmje, melyekre senki nem volt kíváncsi

A horror nem könnyű műfaj, egy-egy merészebb darab pedig időnként szabályosan közutálatot vagy épp teljes érdektelenséget tud kiváltani a rajongókban. Alábbi listánkon olyan "alkotásokat" gyűjtöttünk össze, amelyek enyhén szólva sem lopták be magukat a nézők szívébe.

#10

71 Megszállottság  (1981)

(4) (12)

dráma | horror

Anna és Mark házassága végérvényesen zátonyra futott. Ráadásul az asszony bevallja férjének, hogy szeretője van, és szeretne a továbbiakban vele élni, ezért elhagyja Markot.... több»

Andrzej Żuławski Berlinben forgatta a Megszálottságot, a megjelenést követően pedig igencsak ellentmondásos fogadtatásban részesült. Az Egyesült Államokban egy erősen megvágott 97 perces változat kerülhetett csupán forgalomba.
#9

72 Mikey  (1992)

(3)

horror | thriller

Mikey egy gonosz gyerek, aki úgy váltogatja a családját, mint más a gatyáját. Ha megunja az egyiket, megöli annak minden tagját és kap egy új családot. Épp egy új családba... több»

Dennis Dimster 1992-ben megjelent rendezése mindössze 20 százalékos értékelést húzott be a kritikusoktól a Rotten Tomatoes portálon, a legtöbben egész egyszerűen nézhetetlennek találták a filmet, az abszurd sztori mellet már csak hangulata az, ami miatt távol tartják magukat az emberek ettől a filmtől.
#8

61 Motel 2.  (2007)

(10) (11)

horror

HBO Max

Három lány az Egyesült Államokból Európába utazik, hogy a vakációjuk alatt művészettörténetet tanuljanak és felfedezzék a kontinenst. Beth, Lorna és Whitney jól érezik... több»

Szadista kínzási jelenetek és véres erőszak, terror, meztelenség, szexuális tartalom és még sorolhatnánk miért is kapott korhatáros besorolást a film. A film cselekménye három amerikai diáklány történetét öleli fel, akik Európába utaznak, hogy alaposan kibulizzák magukat, persze mondani se kell, hogy ez az utazás nagyon hamar véres rémálommá válik.
#7

57 Nekromantik  (1987)

(3)

horror

A Nekromantik című horror történetének főhőse Rob, akinek az a munkája, hogy a különböző baleseteknél eltakarítsa a hullákat. Ez az állás tökéletes is számára, hogy... több»

Aligha értettek még annyira egyet a nézők és a kritikusok abban, hogy egy film ennyire mellőzhető is lehet. Jörg Buttgereit és Franz Rodenkirchen 50/48 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes portálon. Mondani se kell, hogy a Nekromantik teljes mértékben kimeríti a gusztustalanság fogalmát.
#6

56 Father's Day  (2011)

(2)

akció | horror | szatíra | vígjáték

Egy gyilkos, egy pap és egy delikvens egy papokat gyilkoló elkövető nyomába ered. több»

Meglehet, hogy a Father's Day a vígjáték elemeit is vegyíti a sztoriban, ez a fajta humor azonban sokaknak nem jött be. A legtöbb kritikus annak idején értette, hogy a filmet szándékosan csinálták rosszra, ez a szándék azonban szerintük "túl jól sikerült".
#5

dráma | háborús | horror | szatíra

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik... több»

A legendás rendező, Pier Paolo Pasolini utolsó rendezése, a film megjelenése előtt néhány héttel ugyanis Passolinit a mai napig tisztázatlan körülmények között meggyilkolták. A legtöbb értelmezésben a Salo a Mussolini-féle diktatúra kritikája, amelyben nemi erőszak, emberi fekália fogyasztására történő kényszerítés, kínzás kerül megjelenítésre. A Salo hosszú évekig tiltólistán volt több országban is.
#4

54 Gurotesuku  (2009)

(7) (1)

horror | thriller

Ez a film, erős gyomrú emberek számára ajánlott. Úgy könyvelték el, mint a "legkegyetlenebb japán fröccs film valaha", és valóban méltó erre a besorolásra. Egyszerre kínzás... több»

Ezt a filmet sokaknak nem vette be a gyomra. A készítőknek szinte mindent sikerült belezsúfolniuk abból, ami hátborzongató, felkavaró, durva és brutális. A szexuális bántalmazástól kezdve, a kínzáson keresztül a szadizmuson át minden szörnyű dolgot elkövetnek ebben a filmben.
#3

horror

Martin egy mentálisan zavart, egyedülálló férfi, aki édesanyjával és egy kopár építkezési területen, éjszakánként biztonsági õrként dolgozik egy földalatti... több»

Mindenki hallott már az Emberi százlábúról, megnézni azonban már keveseknek volt bátorságuk. Talán ők jártak a legjobban, arra viszont már aligha számított bárki, hogy folytatást is kap a film, amely csak még betegebb az előzőnél. A film története ráadásul metacselekményként hivatkozik az első részre, amitől csak még hátborzongatóbb hangulatot kap az egész.
#2

41 Srpski film  (2010)

(17) (7)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

A gyermekbántalmazástól kezdve a nekrofíliáig mindenféle borzalom és rémtett megjelenik ebben a filmben. Nehéz másra gondolni, minthogy a készítők kizárólag az öncélú hatáskeltésre törekedtek. A filmet a megjelenésekor negatív kritikákkal árasztották el, a kritikusok pedig egyszerűen értelmetlenül sokkolónak találták.
#1

37 The Bunny Game  (2011)

(2)

horror | kísérleti film

Egy kamionos felvesz, majd elkábít egy prostituáltat. Ezután a kamionnal egy félreeső helyre hajt, kiláncolja a nőt és egy sorozat értelmetlen és kegyetlen kínzást hajt végre... több»

A rendkívül felkavaró filmet a BBFC (British Board of Film Classification) nagyon rövid időn belül tiltólistára tette, így az DVD-n sem jelenhetett meg az Egyesült Királyságban, így nem is igazán jutott el a szélesebb nézőközönséghez. A grafikus erőszakábrázolás valóban egészen gyomorforgató.