A Disney átgondolta, hány kategóriában jelöltetné Oscarra a szuperhősfilmjét: gyakorlatilag az összesben.

A stúdió nyilvánosságra hozta a listáját arról, hogy mely filmjeit hány Oscarra szeretné jelöltetni jövőre. A hangsúly a Disney egyik legnagyobb sikerfilmjén, a Fekete Párducon van, melyet az összes főbb kategóriában szeretnék elindítani.

Vegyük sorra: Legjobb film, Legjobb rendező (Ryan Coogler), Legjobb színész (Chadwick Boseman), Legjobb mellékszereplő (legnagyobb valószínűséggel Michael B. Jordan, de Martin Freeman neve is szóba jöhet), Legjobb női mellékszereplő (Lupita Nyong'o és Danai Gurira között dőlhet el a jelölt), Legjobb adaptált forgatókönyv, operatőr, vágó, kosztümtervezés, vizuális effektek, eredeti filmzene, eredeti betétdal.

Persze, gondolhatnánk, a Disney minden évben eljátssza ugyanezt, ez azonban nincs így, a Fekete Párduc az első szuperhősfilmjük, melyet komolyan szeretnének a Legjobb film jelöltjei között látni. Ráadásul egy Marvel produkció sem nyert még egyetlen kategóriában sem, holott eddig már kilenc jelölés jött össze. A DC ellenben az Suicide Squad - Öngyilkos osztaggal a legjobb hairstyling kategóriát már elvitte, A sötét lovagért pedig posztumusz tüntették ki Heath Ledgert a legjobb mellékszereplő kategóriában.