"Vajon egy nap Harrison Ford szelleme fog kísérteni, amikor meghal, ha én játszom Indiana Jones-t?" Chris Pratt nem mostanában fogja magára ölteni Indy kalapját és ostorát, az már biztos. De egészen biztos...?

Annak ellenére, hogy már 2019-ben pletykáltak arról, hogy A galaxis őrzői színésze egy Indiana Jones reboot-franchise vezető színésze lesz, Pratt július 14-én a "Happy Sad Confused" podcastben való szereplése során elzárkózott a spekulációktól. Valójában maga a Harrison Ford  volt az, aki a közelgő Indiana Jones és a sors tárcsája előtt a sorozat felújításának ötletét sejtette.

"Azt sem tudom, ki az a Steven Spielberg. Ki? Steven Ki?" - viccelődött Pratt a podcastban, mielőtt azt mondta: "Nem Harrison Forddal csinálják az 'Indiana Jones'-t? Csak annyit tudok, hogy egyszer láttam egy idézetet Harrison Fordtól, és nem is tudom, eléggé megijesztett... Így szólt: "Ha én meghalok, Indiana Jones is meghal". És én meg arra gondoltam, hogy amikor meghal, és én meg eljátszom Indyt, akkor Harrison Ford szelleme fog kísérteni...?".

Ford, aki nemrég töltötte be 80. életévét, korábban a Today című műsorban 2019-ben azt mondta, hogy az ikonikus kalandor karaktere kizárólag az ő alakításában érhet véget. "Hát nem érted? Én vagyok Indiana Jones" - mondta akkor Ford - "Amikor én eltűnök, ő is eltűnik. Ez egyszerű."

Az ötödik és egyben utolsó Indiana Jones filmet James Mangold rendezi, Jez és John-Henry Butterworth írja, és 2023. június 30-án kerül a mozikba. Ez az első film, amelyet nem a társalkotó Spielberg irányít. Spielberg azonban továbbra is executive producerként tevékenykedik majd. Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Toby Jones és Antonio Banderas is szerepel a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága folytatásában.

Mikkelsen dicsérte a Logan - Farkas rendezőjének, Mangoldnak az Indy-franchise-ról alkotott vízióját, és azt mondta, hogy a film "olyan, mint egy Spielberg-film", amely "az 1940-es évekbeli sorozatok aranykorának hangulatát árasztja". Mikkelsen hozzátette: "Erősen visszanyúlnak az első és a második filmhez, és megteremtik azt az eredeti hangulatot, az eredeti Indy-t, mint valami sűrű és epikus dolgot".

Ford alakítása Mikkelsen szerint szintén a nagykönyvekbe illő: "Nem csak a színészi teljesítménye, hanem a fizikai is. Emlékszem az első forgatási napra, éjszakai forgatás volt, aztán hajnali ötkor abbahagytuk - és akkor felült a mountain bike-ra, és 50 kilométert biciklizett" - áradozott Mikkelsen - "Harrison egy vadállat, egy nagyon kedves vadállat".