2018.04.13   szerző: hp   hozzászólások: 2

Neill Blomkamp már lemondott a filmről, így talán sosem derült ki, mi történt volna, ha Ridley Scott nem "szabotálja" a pordukciót.

Most már biztos, hogy nem készül el az Alien 5

Valószínűleg sokan emlékeztek még arra, amikor bombaként robbant a hír, hogy a Fox leszerződtette a District 9 direktorát, Neill Blomkampot az Alien-franchise hivatalos, ötödik részének megírására és rendezésére. A filmhez azonnal aláírt Sigourney Weaver, jöttek az első, nagyon ígéretesnek tűnő concept artok, de ekkor közbeszólt Ridley Scott. A veterán filmes ugyanis kikötötte, hogy a Fox először az általa dédelgetett Prometheus filmekkel foglalkozzon, és erre az időre mellőzzék a Blomkamp projektjét. A stúdió pedig úgy döntött, az előzményfilmeknek szavaz bizalmat hamarabb. A Prometheus visszafogott sikereit az Alien: Covenant bukása követte, ami után a Fox úgy döntött, egy időre jegeli a franchise-t.

 

Niell Blomkamp a JoBlo-nak adott interjújában ismét felmerült az Alien 5 kérdése, de a rendező hamar lecsillapította a kedélyeket.   

"Bárcsak többet megoszthatnék a filmről, de minden eddig anyag a Fox tulajdonában van. Szerencsétlen dolog ez. Beszéltem róla Sigourney-vel néhányszor. A tűz, ami lobogott bennem a projekttel kapcsolatban, már a múlté. Szóval nem. És ezt nagyon nehezemre esik kimondani, mert nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy Sigourney és én mekkora rajongói vagyunk az A nyolcadik utas: a Halálnak és  A bolygó neve: Halálnak, és az elképzelés, hogy folytatást készíthetnék James Cameron filmjéhez minden tekintetben csodálatos. De van az a pont, amikor tovább kell lépned. Ez történt az én esetemben" - árulta el.

 

A rajongók valószínűleg sajnálattal olvassák a fenti sorokat, különösen annak fényében, hogy a concept artok jobban mutattak, mint bármi a két Prometheus-filmből.

Blomkamp továbbra is az általa alapított Oats Studios kísérleti sci-fi horrorjain, melynek egyes epizódjai ingyenesen megtekinthetőek.