Munkacímet kapott Joaquin Phoenix Joker-filmje, Robert de Niro a fedélzeten?

Innen már nincs visszaút, javában zajlik a jövőre érkező Joker-film castingja.

Felgyorsultak az események a DC moziverzumától teljesen különálló, Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker-film körül. Múlt héten számoltunk be róla, hogy a film forgatása még idén ősszel megkezdődik, a That Hashtag Show azonban már azt is tudni véli, hogy Romeo munkacímmel zajlik a projekt előkészítése.

Szintén az ő forrásuknak köszönhetően derült ki, hogy Todd Phillips ismét együtt áll majd a kamerák mögé a Másnaposok trilógia operatőrével, Lawrence Sherrel, míg a jelmezekért az Oscar-díjas tervező, Mark Bridges (Fantomszál) a felelős. Arról egyelőre nincsenek friss információk, hogy vajon Martin Scorsese végül elvállalta-e a produceri teendőket, azonban azzal, hogy a That Hashtag Show értesülései szerint Robert De Niro is képbe került az egyik mellékszerep kapcsán, nem lenne merész arra a következtetésre jutni, hogy Scorsese is felszáll a fedélzetre.

A sztoriról egyelőre nincsenek információk, és nem túl valószínű, hogy egyhamar előrukkolna a stúdió a hivatalos szinopszissal, így a következő hónapok valószínűleg a pletykákról szólnak majd. Bár hivatalos forrásból még nem erősítették meg, a külföldi sajtó arról cikkezett a közelmúltban, hogy a történet Alan Moore "Killing Joke" című képregényén alapszik majd, mely Jokert egy bukott stand-up komikusként vezeti be Gotham alvilágába.