Na most sajnáljuk igazán, hogy nem készült el a tervezett Predator-film

A legtöbb rajongó szerint az első két (de még inkább csak a legelső) Ragadozó nyomába egyetlen folytatás vagy remake sem érhetett. Ezzel nehéz is vitatkozni, ám azzal is sokan egyetértenek, hogy a próbálkozások közül a legjobban még mindig a közelmúltban bemutatott Préda sikerüt. De minden bizonnyal emlékeztek még az Antal Nimród féle 2010-es Ragadozókra, amiről kevesen tudják, hogy ehhez folytatást is terveztek, nem is akármilyent!

Korábban a forgatókönyv egyik írója, Alex Litvak egy interjúban árult el részleteket a soha el nem készült filmről, és ezek alapján bizony azt mondhatjuk, nagy kár érte! A történet egyenes folytatása lett volna a Ragadozóknak, amelynek végén az Adrien Brody és Alice Braga által alakított Royce és Isabelle maradt csak életben.

Kettősük a folytatásban további túlélőket gyűjt maga köré (akiket valószínűleg később hoztak a bolygóra az idegenek vagy csak az első filmben tök máshol voltak éppen), akikkel saját kis törzset hoznak létre. De tudják, hogy a menekülésük egyetlen módja, ha feljutnak valahogy egy idegen űrhajóra, és elfoglalják azt. Ezért végül hagyják magukat elfogni, hogy aztán a hajón kiszabadulva harcba szálljanak az idegenekkel.

Csakhogy az űrhajón nem csak a ragadozó faj egyedei utaznak, hanem számos más idegen lény, természetesen köztük az Aliens filmek imádott szörnyei is. Egy ilyen környezetben kellett volna tehát helyt állniuk Royce-éknak, akik persze végül sikerrel jártak volna és haza kormányozták volna az űrhajót. És itt jött volna a slusszpoén: amikor kiszállnak, kiderül, hogy valójában mindez nem napjainkban, hanem a jövőben játszódik, a film végén pedig az űrgárdisták (colonial marines) katonái masíroztak volna be a hajóba.

Sajnos ebből az összességében egész izgalmasnak tűnő ötletből semmi sem valósult meg, helyette 2018-ban kaptunk egy közepesnek is csak jóindulattal nevezhető remake-et, ami inkább ne kapjon folytatást, ha egy mód van rá… Helyette inkább néznénk a Préda folytatását.

Ebben a cikkünkben rangsoroltuk mind a 7 eddigi Predator-filmet, ha lemaradtál volna róla, érdemes csekkolnod.

70 Préda  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

Egy komancs törzsi világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él Kee, aki mintha látnoki erővel is bírna. A lány nagyon közel áll... több»