Napokon belül országosan a mozikba kerül a Villám Charlie, egy lebilincselő akcióthriller Pierce Brosnan, James Caan és Morena Baccarin főszereplésével.

A Phillip Noyce által rendezett és Richard Wenk által írt 2023-as amerikai film Victor Gischler 2001-es "Gun Monkeys" című regényének adaptációja, egyúttal a néhai James Caan (A keresztapa) utolsó filmes szereplése. 

A Villám Charlie először a 2023-as Mill Valley-i Filmfesztiválon nyűgözte le a közönséget, a sikeres premiert követően decemberben korlátozott számban került bemutatásra a tengerentúlon (illetve jelent meg VOD-on), és most már nekünk is csak napokat kell rá várnunk. 

A történet szerint Charlie, a problémamegoldó, egy látszólag megoldhatatlan helyzettel szembesül: a nemrég általa megölt gengszter feje hiányzik, ami problémát jelent, mivel a fizetségének felvételéhez szükséges azonosítani a holttestet. Ebben a helyzetben váratlan segítséget kap az elhunyt ex-feleségétől, aki rendelkezik mindazzal, ami Charlie számára szükséges lehet. Azonban, mivel Charlie megbízója egy könyörtelen bűnöző, a helyzet csak bonyolódik, és egy vad üldözés veszi kezdetét.

A Villám Charlie útja a lapoktól a filmvászonig 2009 júniusában kezdődött. Eredetileg Ryuhei Kitamura rendezte volna a Lee Goldberg által írt forgatókönyvet. A projekt azonban 2018-ban kapott igazán lendületet, amikor Dan Grodnik producer, aki korábban már dolgozott együtt Phillip Noyce-szal, érdeklődést mutatott, és megvásárolta a jogokat, Noyce-t pedig meggyőzte a rendezésről. Pierce Brosnan (Halj meg máskor) szereposztása kulcsfontosságú pillanat volt, őt később James Caan és Morena Baccarin (Deadpool) is követte. 

Búcsú

A film jó fogadtatásban részesült, a Rotten Tomatoes-on lenyűgöző pontszámot ért el, jelenleg is 88%-on áll. A kritikusok és a rajongók egyaránt méltatták az izgalmas akciójelenetek és a megható történet keverékét, mely összességében méltó tisztelgés James Caan hihetetlen pályafutása előtt.

A Villám Charlie tehát január 25-án debütál a hazai mozikban, addig is további kedvcsinálóként mutatjuk az előzetesét idelent.

akció | dráma | krimi

Charlie Swift húsz éve dolgozik Stannek, az idősödő maffiafőnöknek ezermesterként és bérgyilkosként egyaránt. Amikor egy rivális főnök megpróbálja likvidálni Stant és... több»