Nem hallgatott a Netflix a Vaják írójára: 'Ki ez? Egy író. Ez senki.'

Andrzej Sapkowski, a Vaják-kötetek szerzője saját bőrén tapasztalta meg, mennyi is igaz azokból a sztereotípiákból, amelyek Hollywoodról élnek a szerzőkkel való bánásmóddal kapcsolatban.

A lengyel szerző a Cerealkillerz YouTube-csatornának adott interjújában beszélt a Vaják forgatásán tett látogatásával kapcsolatos élményeiről, így azt is elárulta, habár voltak észrevételei és ötletei a produkcióval kapcsolatban, azokat rendre elutasították.

“A rogatás hatalmas volt…egyszerűen hatalmas. Adtam nekik néhány ötletet, de soha nem hallgattak rám. Azt mondták: ‘Ki ez? Egy író. Egy senki’” - mondta a szerző, majd hozzátette, hogy bizonyos értelemben, mindez nem egy új tapasztalat számára.

“Amikor dolgozom, az én nyersanyagom tulajdonképpen csak betűkből áll. Nem írok le képeket. Nem látok semmilyen képet. Csak a betűket használom, mert tudom, hogy az olvasóm csak a betűket fogja látni. Amikor mindezt meglátom, meglepődöm, hogy mások, hogy képzelik mindezt el. Néha nagyon szép számomra az, amit látok, máskor pedig nem” - tette hozzá az író.

Az első Vaják kötet még 1990-ben jelent meg, amelyet további nyolc folytatás követett. A Netflix jelenleg a negyedik évadon dolgozik, a címszerepet alakító Henry Cavill azonban távozott a projekttől, őt Liam Hemsworth váltja majd a jövőben, amelyet a rajongók igencsak kétkedve fogadtak eddig.

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Miközben a kontinens uralkodói, mágusai és szörnyei versengenek Ciri elfogásáért, Geralt bújtatja a lányt, és eltökélt szándéka, hogy megvédje újonnan egyesült családját... több»