Az X-Men - A kívülállók a 2000-es évek több szempontból is a legnagyobb hatású filmje, főként amiatt is tartható fontosnak, hogy megalapozta a mai szuperhősfilmek reneszánszát.

Az elmúlt évek során ráadásul egyre izgalmasabb háttérinformációk látnak napvilágot a film munkálataival kapcsolatban, legújabban pedig az is kiderült, hogy Michael Jackson igencsak szerette volna megkapni X-professzor szerepét.

A Hollywood Reporter értesülései szerint a popsztár még a rendezővel, Bryan Singerrel is találkozott, amely során bemutatta Ghost című rövidfilmjét. “Azt mondtam neki, ugye tudod, hogy Xavier egy idős fehér férfi? Michael pedig azt mondta, hogy ‘Ó, igen, viselhetek sminket’” - mesélte a rendező.

Fontos megérteni azonban azt is, miért volt nehéz helyzetben mind a popcsillag, mind pedig a filmstábja, hiszen akkoriban már kibontakozoban volt a Jackson körüli botrány, amely későbbi karrierjére teljesen kihatott.

Ettől függetlenül nem ez az egyetlen Marvel szerep, amelyre az énekes pályázott, hiszen mint az tudható, Pókember szerepét is szívesen alakította volna.