Netflix: 5 eredeti romantikus film Valentin napra nem csak pároknak

Mi is lehetne jobb módja a szerelem évszakának megünneplésére, mint egy hangulatos filmezés a párunkkal, ehhez pedig adunk is néhány tippet.

Alábbi összeállításunkban ugyanis öt olyan romantikus filmet gyűjtöttünk össze, amelyekkel garantáltan sikerül meghitté varázsolni az estét akár a párunkkal, akár egyedül kívánjuk tölteni azt, hiszen ezen a listán a vígjátékok mellett találunk igazi romantikus thrillert és tinidrámát is.

Kellemes böngészést és jó szórakozást kívánunk hozzá!

#5

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

A szerelemben és a pénzügyekben minden szép és jó. Chloe Domont 2023-as erotikus thrillerében pedig Phoebe Dynevor és Alden Ehrenreich mindkét téren piszkos játékot űz. Domont debütáló játékfilmje egy ambiciózus párt követ, akik szenvedélyes viszonyt folytatnak, amit gondosan igyekeznek eltitkolni kollégáik elől. Amikor azonban egyiküket előléptetik, a köztük lévő feszültség fokozódni kezd, a kérdés csak az, hogy a kapcsolatuk fogja-e megölni a karrierjüket, vagy éppen fordítva.
#4

dráma | romantikus

Netflix

Egy kamasz lány titkos szerelmeslevelein keresztül belepillanthatunk magánéletébe.  több»

Mintha a To All the Boys I've Loved Before önmagában nem lenne elég 'édes', a film további két folytatást is kapott, hogy kitöltse a teljes Valentin-napi maratont. Történetünk a tinédzser Lara Jean Covey és a meglepően érzékeny, forrófejű szerelmének, Peter Kavinsky kapcsolatával kezdődik. A folytatások pedig a romantikus vetélytársakkal és az érettséggel járó szorongással kapcsolatos kihívásokat ábrázolják.
#3

romantikus | vígjáték

Netflix

Két távkapcsolatban élő jóbarát megváltoztatja egymás életét, amikor a lány úgy dönt, hogy megvalósítja életre szóló álmát, a férfi pedig önként jelentkezik, hogy... több»

A film Aline Brosh McKenna rendezői debütálása, amelyben Reese Witherspoon-t és Ashton Kutcher-t sikerült összehozni, akik mint két jó barát egy kis időre otthont cserélnek, így hosszú idő után először új perspektívából tudják szemlélni a dolgokat.
#2

dráma

Netflix

Egy boldogtalan házasságban élő arisztokrata szenvedélyes viszonyt kezd a férje vidéki birtokán élő vadőrrel. több»

D. H. Lawrence 1929-es azonos című regényét az Egyesült Államokban három évtizeden át tartottak tiltólistán obszcenitásra hivatkozva. A Laure de Clermont-Tonnerre rendezésében készült adaptáció pedig meglehesen buja hangulatúra sikerült. A filmben Emma Corrin alakítja Lady Constance Chatterley-t, a felsőosztálybeli nőt, akinek gazdag férje deréktól lefelé lebénult. Jack O'Connell játssza a címszereplő szerelmét, Oliver Mellors vadőrét, akivel szenvedélyes viszonyt folytat, ami felnyitja a szemét arra, hogy mit is akar az élettől.
#1

81 Tick, Tick... Boom  (2021)

(7) (8)

dráma | életrajzi | musical

Netflix

Jon, a színházi zeneszerző története, aki pincérkedik, és közben írja a művét Superbia címmel... és reménykedik, hogy ez lesz a következő nagy amerikai musical, ami elhozza... több»

A szerelem sokféle formában köszön vissza ebben musicalben, amely Jonathan Larson önéletrajzi ihletésű művén alapul. Andrew Garfield Oscar-díjra jelölt alakításában egy musical írót játszik, aki a körülötte lévő emberek iránti szeretetétől, valamint magának a felpezsdítő, őrjítő, életerős alkotói folyamatnak a szeretetétől fűtve igyekszik megtalálni a helyét a világban művészként.