Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Lady Chatterley szeretője (2022)

Lady Chatterley's Lover
Filmadatlap
 
11
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Videók (3)

 
JRD   2022. 12. 06.

legújabb vélemény

0

A film nem azt adja, mind az eredeti történet. D.H. Lawrence regénye érdekes, szenvedélyes volt. Ez azonban pontosan ezeknek van híján. Valahogy nincs benne kémia, pedig a történet egyik pillére pontosan ez. De egyszer azért megnézhető. De ne hallgas... több»

 
Soma   2022. 12. 02.

1

Elmegy, voltak gyenge pontjai a filmnek, de mindvégig egy kérdés motoszkált a fejemben: Szükségünk van még egy adaptációra?

 
szemtelen   2022. 12. 04.

0
Finom hűtlenség

Vártam az új adaptációt - és ha lesz még további, akkor azt is megnézem. Véleményem szerint ennek az adaptációnak kiváló szereplőgárdája van. Ami csalódás volt számomra, az a rendezési koncepcióban rejlik, hogy pl. a Connie és Oliver közötti kapcsolat elsősorban vágyból, és nem szerelemből áll. A fizikai vágyak igazi kémia nélkül működnek. Azután ott van Oliver megbabonázó figurája, akit nagyszerű alakításai mellett most kifejezetten unalmasnak találtam, semmi sem vonzza be a történetbe. Ami viszont átjött, hogy egy szexi és erős nő megerősíti szexualitását, nem akar a kijelölt társadalmi szerepnek megfelelni - ne felejtsük el, az első világháború idején vagyunk -, és olyan férfit választ, akihez vonzódik. Lázadás és merészség! A meztelen jelenetek az örömtelien érzékinek pont a fordítottjai. A zene, a fotózás, a jelmezek, a rendezés – mind-mind jó ízű, de egyik sem fokozza vagy mélyíti el a történetet. Szóval és végezetül nem mondanám, hogy ez a film hibátlan, de mindenképpen érdemes megnézni,

 

A 2022-es adaptáció a történet 6. filmváltozata.

(indingo)
 

A film a D. H. Lawrence által 1928-ban írt, azonos című regény alapján készült.

(indingo)