Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Hasadék (2021)

Hasadék
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
31
Képek
1
Videók

Galéria (31)

Kovács Lajos
Kovács Lajos

Videók (1)

 
kecsamstaff   2022. 01. 27.

legújabb vélemény

0

Az első 15 perc annyira nem érdekfeszítő. Azután kezd érdekessé válni. Számomra nem volt kiszámítható a történet, szerintem rendben van. Csavarokat is tettek a történetbe, nem is egyet. A film hangvétele rendkívül komor, ami fennmarad a végéig. Tal... több»

 
Klauka89   2022. 01. 23.

0

Adtam egy esélyt neki. Kb. 50 percig bírtam, rettentően vontatott és unalmas. A szereplőgárda pedig nem is lenne rossz.

 
Major   2022. 01. 12.

0
Ne nézd meg!

Én végigküzdöttem magam rajta, de kár volt. Ez tényleg egy SZ*R! A téma tök jó lenne, de ez valami botrányosan gyengére sikerült! :-( Bocs, ha megbántottam valakit.

 
Tibor   2021. 09. 09.

0

Ez a film teljesen belém égett. Nem is tudom miért, de én mér órák multán is agyaltam mindazon, amit láttam.

 
Mario   2021. 09. 10.

0

Brutálisan hangulatos egy film, nagyon ott van a szeren. Imádtam a sztorit, a karaktereket...egyszerűen mindent. Talán az utóbbi évek egyik legkreatívabb módon megvalósított magyar alkotása. Kihagyhatatlan!

 

A filmben nyújtott alakításáért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában.

(hp)
 

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

(hp)
 

A Hasadék az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében debütált.

(hp)
 

Ez Krasznahorkai Balázs debütáló filmje.

(hp)
 
A Hasadék visszafogottsága, az elvarratlan szálak, a történet megértéséhez szükséges információk minimális adagolása miatt valószínűleg nem fog az év legnézettebb magyar filmjei közé tartozni, jegyet azonban mindenképpen érdemes váltani rá, mert a néző cserébe izgalmas, magas színvonalon elkészített, vitára és beszélgetésre sarkalló művet fog látni. több»
 
A rendkívül szövevényes múlt egyes részleteit és a bonyolult szituációk jövőképét a stáblista után is homály lepi, számtalan az elvarratlan szál, Krasznahorkai Balázs első nagyszabású munkája szinte mindent a nézőre hagy, kerüli a konkretizálást, mégsem tekinthető dagályos művészfilmnek, mert hiányzik belőle az erőltetett igazmondás, inkább valami távolságtartás járja át: nem tud és nem is akar többet mondani. több»
 
Komor hangulata, viszonylag lassú tempója miatt nem feltétlenül fogja mindenki szeretni, de aki valódi filmélményre, azaz az izgalmas történet mellett szellemi gyarapodásra is vágyik, az feltétlenül váltson jegyet Krasznahorkai Balázs bűndrámájára az őszi magyar filmszezonban! több»