Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
69%

Hasadék (2021)

Hasadék
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
31
Képek
1
Videók

Galéria (31)

Kovács Lajos
Kovács Lajos

Videók (1)

 
Mario   2021. 09. 10.

legújabb vélemény

0

Brutálisan hangulatos egy film, nagyon ott van a szeren. Imádtam a sztorit, a karaktereket...egyszerűen mindent. Talán az utóbbi évek egyik legkreatívabb módon megvalósított magyar alkotása. Kihagyhatatlan!

 
Tibor   2021. 09. 09.

0

Ez a film teljesen belém égett. Nem is tudom miért, de én mér órák multán is agyaltam mindazon, amit láttam.

 

A filmben nyújtott alakításáért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában.

(hp)
 

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

(hp)
 

A Hasadék az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében debütált.

(hp)
 

Ez Krasznahorkai Balázs debütáló filmje.

(hp)
 
A Hasadék visszafogottsága, az elvarratlan szálak, a történet megértéséhez szükséges információk minimális adagolása miatt valószínűleg nem fog az év legnézettebb magyar filmjei közé tartozni, jegyet azonban mindenképpen érdemes váltani rá, mert a néző cserébe izgalmas, magas színvonalon elkészített, vitára és beszélgetésre sarkalló művet fog látni. több»
 
A rendkívül szövevényes múlt egyes részleteit és a bonyolult szituációk jövőképét a stáblista után is homály lepi, számtalan az elvarratlan szál, Krasznahorkai Balázs első nagyszabású munkája szinte mindent a nézőre hagy, kerüli a konkretizálást, mégsem tekinthető dagályos művészfilmnek, mert hiányzik belőle az erőltetett igazmondás, inkább valami távolságtartás járja át: nem tud és nem is akar többet mondani. több»
 
Komor hangulata, viszonylag lassú tempója miatt nem feltétlenül fogja mindenki szeretni, de aki valódi filmélményre, azaz az izgalmas történet mellett szellemi gyarapodásra is vágyik, az feltétlenül váltson jegyet Krasznahorkai Balázs bűndrámájára az őszi magyar filmszezonban! több»