Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Legjobb tudomásom szerint (2020)

Legjobb tudomásom szerint
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Hámori Gabriella
Hámori Gabriella
Hámori Gabriella

Videók (2)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 05. 02.

legújabb vélemény

0
Érdekes

Abban biztos vagyok, hogy ez a film kitűnik a magyar filmek tömegéből, de hogy maradandó lesz-e az kérdéses. Érzékeny témát feszeget a film, amit próbál mindvégig fokozni és kételyt ébreszteni a nézőben. A kérdés, hogy kinek hiszel? A fülednek, a szemednek vagy a feleségednek?

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 04.

0

Nyilván azokat, akik átéltek(nek) hasonlót, jobban megérintette ez a film, én azon tűnődtem a végén, vajon mi volt itt az üzenet? Vagy nem kell olyan? Elég, ha csak a konfliktust ábrázoljuk? A remek párbeszédek és a kiváló alakítások mellett is, nálam ez csak közepesre volt elég.

 
Holló   2021. 12. 18.

0

A komor hangulata ellenére szerintem a film nagyon jól tudja közvetíteni azt a fajsúlyos mondanivalóját, amellyel valószínűleg mindannyian szembesülhetünk a mindennapokban. Ettől nagyon ütőssé is válik a sztori, noha nem érzem azt, hogy valaha még egyszer meg szeretném még nézni.

 
NEO   2021. 12. 16.

0

Fuh, hát én még nagyon sokáig agyaltam mindazon, amit láttam. Szerintem az év egyik legjobb magyar filmje lett, mindenkinek csakis ajánlani tudom!

A film 4 251 795 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 373 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film a Love Is Folly Filmfesztiválon a zsűri különdíját és a Bolgár Filmművész Egyesület kitüntetését is megnyerte.

(hp)
 

A film világpremierjére a Tallinn Black Nightson került sor.

(csd)
 

A film elnyerte a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának legjobb filmnek járó díját.

(csd)
 

A film elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

(hp)
 
Meglévő erényei ellenére a Legjobb tudomásom szerint sokkal inkább témájával tűnik ki a magyar filmes mezőnyből, mintsem megvalósításával. A script önmagában olvasva egy megrázó metoo-sztorit ígér, viszont a két elsőfilmes a skandináv alkotásokban (vagy akár az idei Az utolsó párbajban) látott naturalisztikus, nüanszokból építkező színészi játékot még tovább redukálta, ami legtöbbször a drámai fedezet rovására megy. több»
 
Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első egész estés filmje nehéz témát boncolgat, de a rendezőpáros egyértelműen felnőtt a feladathoz. A Legjobb tudomásom szerint egy súlyos családi és erőszakdráma, amiről valószínűleg sokat hallunk még. több»
 
Szinte a semmiből érkezett az elmúlt évek legjobb magyar filmje. A Legjobb tudomásom szerint két elsőfilmes tűpontos munkája, amely elismerésre méltó érzékenységgel mutatja be egy szexuális zaklatás következtében megbomló párkapcsolat minden dilemmáját, miközben mérhetetlen feszültséget csomóz a gyomrunkba. több»