Netflix: Óriási siker, 3 nappal a bemutatója után már az első(!) helyen az új sorozat

Ha Netflix-előfizető vagy, akkor a múlt héten két nagyágyúval is találkozhattál!

A Gal Gadot főszereplésével készült kémfilmmel, Rachel Stone - Mindent vagy semmit és A gyilkos csodaszer című drámasorozattal.

Utóbbi általában véve meggyőzte a nézőket. Dicsérték a produkció minőségét, a parádés szereposztást ( A sorozat olyan húzónevekkel dolgozik, mint Matthew Broderick vagy Taylor Kitsch.) és a téma kezelését. A 6 epizód részenként mindössze 45 perces, így tökéletes a binge-watchinghez is.

A gyilkos csodaszer alig néhány nappal a megjelenése után a platform legnézettebb műsorainak listáján az élre ugrott, megelőzve az olyan állandó befutókat, mint az Outlander - Az idegen, ami az egyik legnagyobb kedvenc évek óta.

Az új sorozat egy olyan témát dolgoz fel, amely éppoly felháborító, mint amilyen lenyűgöző: az opioidválságot az Egyesült Államokban. A kilencvenes évek óta a gyógyszerlobbi erősen "befolyásolja" (khm, inkább nyomást gyakorol rájuk és nem is túl diszkréten) a háziorvosokat, hogy írjanak fel opioid alapú fájdalomcsillapítókat a pácienseiknek például hátfájás esetén.

Íme, néhány megjegyzés a lelkes nézőktől:

"Lenyűgöző sorozat az Egyesült Államokban kirobbant opioidbotrányról, amelyben az erős fájdalomcsillapítók létrehozásának, felírásának és pusztító következményeinek különböző állomásait ismertetik."

"Ritmusos, színvonalas produkció, kifogástalan színészi játékkal. Uzo Aduba kivételes alakítást nyújt a főszerepben. Ezt a filmet látni kell." 

"Vicces, hogy egy sorozat Amerika oxikontin függőségéről ennyire addiktív - ezt a sorozatot kötelező megnézni, a narratíva és az operatőri munka kiváló"

Bár A gyilkos csodaszer egyszeri minisorozat, a Netflix még mindig megújíthatja. A Purdue Pharma, az OxyContin (a függőséget okozó fájdalomcsillapító) gyógyszergyártó céget ugyanis néhány éve elítélték, és az USA még mindig a botrány következményeivel kénytelen foglalkozni... Téma tehát akad.