A Vajon létezik szerelem első látásra? tarol a Netflixen.

A kedves, könnyed romantikus film a szokásos témát járja körül, ezúttal egy Z generációs fiú-lány páros kapcsán, aktualizálva a 2023-as hétköznapokba a jól ismert történetet. 

Vajon mire elég az a bizonyos szikra? Kiszámítható matematikailag a szerelem és az élet? Létezik ennyire sorsszerű találkozás a hétköznapokban?

A sztori dióhéjban

Miután lekési a New Yorkból Londonba tartó járatát, Hadley (Haley Lu Richardson) egy véletlen találkozás során találkozik Oliverrel (Ben Hardy) a reptéren, és azonnal érdeklődni kezdenek egymás iránt. A hosszú közös éjszaka a repülőn egy szempillantás alatt eltelik, de a Heathrow-n való landoláskor a páros elszakad egymástól, és a káoszban lehetetlennek tűnik, hogy újra megtalálják a másikat. Vajon a sors közbelép, hogy az útihelytársakból lelki társak legyenek?

A vélemények megoszlanak

A mafab közösség tagjai így írtak a filmről:

"Aranyos, helyenként megható is tud lenni, de összességében egy klisékkel és sztereotípiákkal teletűzdelt, gyártószalagról legurított romantikus film - így létezése teljes mértékben megkérdőjelezhető."- Noémi nevű felhasználónk véleménye egy a jelenlegi 9 értékelésből, melyek alapján nálunk a film 59 százalékon áll.

Lássuk, hogy áll a szénája az ősz egyik első Netflix eredetijének a Rotten Tomatoes felhasználóinál!

A Tomatometer 30 vélemény alapján ad jelenleg 80 százalákot a filmnek, míg a közönség pontszáma jelenleg 100+ értékelés után szintén 80 százalékon áll. 

"Édes, gyakran megható, de egyben fájdalmasan giccses romantikus komédia, amely Richardson és Hardy vonzerejéből él" -  írta Jocelyn Noveck, az Associated Press munkatársa.

"Rengeteget hibázik, de amikor eltalálja - egy visszafogott idősík, két alkalmas főszereplő, akik vállukon viszik az összes karizmát -, akkor célba talál." - Adrian Horton, a Guardiantól kicsit kritikusabb volt kollégájánál.

Az egyik rajongó a Twitteren azt írta: "A Vajon létezik szerelem első látásra? jó volt, merem állítani, hogy az egyik legjobb Netflix-film".

"Ez a Vajon létezik szerelem első látásra? című film a Netflixen az egyik legjobb romantikus vígjáték, ami az utóbbi időkben megjelent" - írta egy másik.

Nektek mi a véleményetek? Láttátok már a filmet? És mit gondoltok arról, hogy megint jóval idősebb színészek játszanak 20-22 éves karaktereket? Ez a téma is újra meg újra felmerül annak kapcsán, hogyan befolyásolja a fiatalok énképét a különböző média felületeken való korosztályi ábrázolás.

dráma | romantikus

Hadley és Oliver a New Yorkból Londonba tartó repülőútjukon kezdenek egymásba szeretni. Hogy valaha is újra egymásra találnak, lehetetlennek tűnik, de a szerelem – és London... több»