Új filmmel jelentkezik a Babysitting és az Alibi.com rendezője, Philippe Lacheau, aki ezúttal egy kultikus magnát adaptált a filvászonra. A Franciaországban már komoly sikereket arató Nicky Larson: Ölni vagy kölni? magyarországi premierje kapcsán az alábbiakban 10 izgalmas tényt mutatunk be a filmmel kapcsolatban.

Nicky Larsonnal, a lélegzetelállítóan sármos és borotvaéles eszű magánnyomozóval, aki egyúttal a világ egyik legmenőbb biztonságtechnikai szakembere is. Nicky aktuális munkája igazi lehetetlen küldetés, amelynek során meg kell szereznie Kupidó Parfümjét: az elixírt, amely ellenállhatatlanul vonzóvá teszi a tulajdonosát a környezetében élők szemében. A parfümre több könyörtelen bűnözőcsapat is vadászik, és semmi sem állíthatja meg őket abban, hogy megkaparintsák. Csakhogy még egyiküknek sem volt dolga Nickyvel.

A filmet Tsukasa Hojo mangjája alapján Philippe Lacheau írta és rendezte, míg a főbb szerepeket Audrey Lamy, Gérard Jugnot, Pamela Anderson, Reem Kherici, Didier Bourdon, Medi Sadoun és Achille Potier alakítják.

Íme tehát 10 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Philippe Lacheau elmondta, hogy nagyon izgult, miután Pamela Anderson igen mondott a szerepre. "Igazán meglepett, hogy elvállalta. És akkor hirtelen nyomást éreztem: nagyon rossz az angolom, és nem tudom, miként kell kezelni egy amerikai sztárt egy forgatáson. Vajon mindent meg fog tenni, amit kérek tőle? Lesznek extravagáns elvárásai? Szerencsére hamar választ kaptam a kérdéseimre, a találkozónk nagyszerű volt."
  • Philippe Lacheau a szerepre való felkészülés során nyolc hónapon keresztül szigorú edzéstervet és étrendet követett, melynek végére 8 kiló izmot szedett fel.
  • Annak érdekében, hogy minél jobban elmerülhessenek az eredeti magna hangulatában Julien Arruti, Philippe Lacheau és fivére, Pierre Lacheau valamint Pierre Dudan (ugyanaz a csapat, akik a Babysitting: A felvigyázó-n is együtt dolgoztak) 144 epizódot néztek meg a francia tévékben is sugárzott animációs sorozatból, valamint az eredeti manga 37 számát tanulmányozták át alaposan.
  • Philippe Lacheau egy interjúban elmondta, milyen nehézségek árán szerezte meg a megfilmesítési jogokat. "Megkerestem a Sony Pictures Entertainment France elnökét, Stéphane Huard-t, hogy a segítségét kérjem. A stúdió amerikai és japán leányvállalatainak segítségével végül lehetőségem nyílt személyesen is találkozni a manga szerzőjével, Tsukasa Hojoval, aki azt kérte, hadd olvassa el a forgatókönyvet előbb. Nyolc hónapig dolgoztam a szkripten, majd a forgatókönyvvel a hónom alatt jókora gyomorideggel elmentem hozzá. 48 órával később megszületett a döntés: Imádta!" - mesélte boldogan a rendező.
  • A film rendezője, Philippe Lacheau elmondása szerint a 90-es években a francia tévéket is meghódító Nicky Larson anime az egyik kedves animációs sorozata.
  • A film mellékszereplői között a Baywatch egykori szexszimbólumát, Pamela Andersont is megtaláljuk.
  • A film alapjául szolgáló manga alkotója, Tsukasa Hojo személyesen hagyta jóvá az adaptációt a forgatókönyv elolvasása után.
  • A Nicky Larson: Ölni vagy kölni? a City Hunter (más néven: Nicky Larson in France) című japán mangasorozat adaptációja.
  • Az eredeti filmcím szó szerint fordítása a következő lenne: Nicky Larson és Cupido parfümje.
  • A film Oroszországban Playboy titkosügynök/Beépített playboy címmel került a mozikba (Undercover Playboy).

Hazai premierdátum: 2019.07.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: