2018.05.15   szerző: hp   hozzászólások: 0

Erős hétvégét zárt a Marvel, a Bosszúállók: Végtelen háború továbbra is piszkosul erős számokat produkál.

Thanos ismét leigázta a hazai mozikat

BOX OFFICE MAGYARORSZÁG:

Bőven akadt kihívója a Bosszúállók 3-nak, de a hét premierfilm közül egy sem bizonyult valódi ellenfélnek.

Könnyedén söpörte be a hazai hétvégi bevételi toplista első helyét a Végtelen háború. A film eddig 751 milliót kaszált a hazai mozikban, ezen a hétvégén pedig újabb 54 ezer eladott jeggyel bővítette a bevételeit. Minden bizonnyal ez volt az utolsó hét, amikor a Marvel szuperhősei elvitték a prímet, ugyanis a hétvégén érkezik a mozikba a Deadpool 2, mely szinte biztosan elhappolja majd a Bosszúállók 3 listavezető pozícióját. A dobogó másik fokát Melissa McCarty vígjátéka, A partiállat szerezte meg 37,3 millióval, míg a harmadik helyen a Hang nélkül végzett. A premierfilmeknek nem sok babér termett a hétvégén, a top10-be a már említetten kívül egyedül a külföldön megbukott 7 vérfagyasztó nap és az Egy lélegzetnyire fért be. Előbbi a hatodik, utóbbi a nyolcadik helyen végzett. A teljes hazai bevételi listáért és a pontos bevételi számokért kattintsatok ide

BOX OFFICE USA:

Pezsgőt bonthatnak a Marvelnél mára virradóra, ugyanis az Anyák napi hétvégén ismét a bevételi toplista élén végzett a Végtelen háború, mindeközben minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta Kínában, arról nem is beszélve, hogy mostantól ez az első szuperhősfilm, ami a nemzetközi piacokon 1 milliárd dollár felett teljesített. A képregény adaptáció Észak-Amerikában 61,8 millióval zárta a hétvégét, és világszerte már 1,6 milliárdnál jár.

A dobogó második fokát Melissa McCarthy vegyes fogadtatású vígjátéka, A partiállat szerezte meg. A film 18,5 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami papíron nem mutat olyan rosszul, de a valóság az, hogy ennél csak egy McCarthy főszereplésével forgatott film produkált gyengébb számokat, a Tammy.

A Universal égisze alatt bemutatott Breaking In című thriller a harmadik helyet csípte meg 16,5 millió dollárral, ami a 6 milliós büdzséje mellé kimondottan jó teljesítmény. James McTeigue filmje magasan az elemzők és a stúdió elvárásai felett teljesített.

Ezzel véget is ért az országos premierek sora, a negyedik helyen az Átejtve végzett, míg a hat hete hatalmas sikerrel futó, az év horrorjának kikiáltott Hang nélkül ezen a hétvégén az ötödik helyig jutott. A Fekete Párduc, mely időközben DVD-n és Blu-rayen is kijött 13 héttel a bemutatását követően még mindig befért a top10-be.

A teljes listát és a pontos összegetek idelent találjátok.

 

#10

NA RBG  (2018)

dokumentum | életrajzi

Ruth Bader Ginsberg bírónő életébe és munkásságába pillanthatunk be. több»

$1,165,000    
#9

74 Fekete Párduc  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Wakanda új királyának T'Challa-nak meg kell védenie az országát a külső és a belső ellenségektől egyaránt.

$1,932,000    
#8

64 Pszichoanyu  (2018)

vígjáték

Egy fergetegesnek ígérkező vígjáték az Oscar-díjas Charlize Theron főszereplésével az anyaság nehézségeiről a Juno és az Egek ura rendezőjétől.  több»

$2,240,000    
#7

77 Rampage: Tombolás  (2018)

akció | kaland | sci-fi

A film a nyolcvanas évek legendás videójátékán alapul, amelyben majmok és szörnyek támadnak a városra. több»

$3,380,000    
#6

67 Túl szexi lány  (2018)

vígjáték

Egy önbizalomhiánnyal és bizonytalansággal küzdő nő úgy ébred fel egy esésből, hogy ő a világ leggyönyörűbb és legtehetségesebb nője. Új világlátása arra ösztökéli,... több»

$3,710,000    
#5

76 Hang nélkül  (2018)

dráma | horror | misztikus

Egy család elszigetelten él, amióta az emberiséget rejtélyes ragadozók tizedelik, akik a legkisebb hangra is támadnak.  több»

$6,400,000    
#4

74 Átejtve  (2018)

romantikus | vígjáték

A film története szerint egy elkényeztetett, gazdag és pökhendi yacht tulajdonos ellen fellázadnak az alkalmazottai, akikkel nagyon rosszul bánt... több»

$10,100,000    
#3

57 Betörés  (2018)

thriller

Egy nő mindent megtesz, hogy megvédje családját a betörőkkel szemben, akik megkísérlik feldúlni otthonukat. több»

$16,500,000    
#2

61 A partiállat  (2018)

vígjáték

Amikor férje válatlanul elhagyja, az odaadó családanya Deanna nem tudja, mihez kezdjen az életével - amikor rádöbben, mekkora hiba volt abbahagyni az egyetemet. Összeszedi minden... több»

$18,500,000    
#1

akció | fantasy | kaland

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

$61,817,000