A Universal Pictures egyik aranytojást tojó, három emelet magas T-rexe, a 2744 franchise lassan három évtizede termeli a pénzt a stúdiónak. Az eredeti trilógia után 2015-ben egy új trilógia indult útnak Jurassic World címmel. Ennek harmadik felvonását azonban egyelőre keresztbe vágta egy a dinoszauruszoknál jóval apróbb, de így is hatalmas pusztításra képes vírus. A premier így 2021-re csúszott, de azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi lesz azután.

Ez a kérdés természetesen a rajongókat is nagyon foglalkoztatja, akik így minden lehetőséget megragadnak, ha a készítőket faggathatják. Így történt, hogy mikor a franchise-ért felelős Frank Marshall épp a legújabb dokumentumfilmjét, a Laurel Canyont reklámozta, az egyik rajongói kérdés mégis a Jurassic World franchise-t érintette.

A kérdés pedig arra vonatkozott, hogy a jövőre várható Jurassic World: Világuralom az új trilógia mellett a teljes franchise lezárása is lesz egyben vagy vannak még további terveik is. Marshall erre azt válaszolta, hogy ez nem a befejezés, hanem épp ellenkezőleg: ez egy új kezdet lesz. A dinoszauruszok immár a kontinensen vannak, és még jó ideig ott is maradnak.

Mint ismert, a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalomban egy vulkánkitörés elől megpróbálták másik szigetre menekíteni az őshüllőket, de menet közben többet közülük egy titkos feketepiaci árverés miatt a kontinensre csempésztek. Természetesen, ahogy ilyenkor lenni szokott, a fatálisan alábecsült dinoszauruszok kiszabadulnak és mérhetetlen pusztítást visznek végbe.

A Jurassic World: Világuralom pontosan ott veszi majd fel a fonalat, ahol a második film véget ért, így vélhetően kiderül majd, hogy miként alakul az emberiség és a dinók közös jövője. A filmben ráadásul visszatérnek az eredeti trilógia főhősei is, vagyis láthatjuk majd Sam Neillt, Laura Dernt és Jeff Goldblumot is régi ikonikus szerepeikben.