David Maisel talán nem az a név, ami a Marvel-rajongóknak eszébe jut, amikor a Marvel Cinematic Universe-ről beszélünk, Maisel azonban a The New Yorkernek adott interjúban azt hangsúlyozta, hogy az "MCU nem létezne" nélküle.

Maisel volt tehát a Marvel Studios korábbi elnöke és az MCU kezdeti tervezője, amelynek irányítását a későbbiekben Kevin Feige vette át. A legtöbb ember azt hiszi, hogy Kevin indította el a stúdiót. Egyáltalán nem ismernek engem” - jegyezte meg Maisel az interjúban, ezt az állítást pedig John Turitzin, a Marvel Entertainment korábbi vezető jogtanácsosa is megerősítette.

“Davidet úgymond kiírták a stúdió történetéből, ami szerintem tényleg furcsa. Ez az ő agyszüleménye volt” - mondta Turitzin.

Maisel elmondása szerint korábban az Endeavor ügynökeként dolgozott, ám minden álma az volt, hogy saját stúdiót vezethessen. “Azt gondoltam, ha tudok szerezni egy filmet, amiben hiszek, és az utána következő minden film gyakorlatilag egy folytatás, amiben ugyanazok a szereplők bukkannak fel, akkor ez örökké folytatódhat” - mondta Maisel.

Ez az ötlet volt az alapja a Marvel Cinematic Universe-nek. Maisel Floridába repült, hogy találkozzon Isaac "Ike" Perlmutterrel, a Marvel Entertainment akkori vezérigazgatójával, akinek eléggé tetszett az univerzumról szóló ötlet ahhoz, hogy Maiselt kinevezze a Marvel Studios elnökévé.

Végül a Merrill Lynch segítségével 525 millió dolláros finanszírozást gyűjtöttek össze, hogy elkezdjék felépíteni az MCU-t, amely 2008-ban a Vasemberrel indult. Maisel és a Marvel Studios egy piackutatást is indított, amelyben gyerekeket kérdeztek arról, melyik hőssel is szeretnének a legszívesebben játszani, a felmérésből pedig kiderült, hogy Vasermber lenne az, a továbbiakban került sor Jon Favreau bevonására.

Maisel szerint ő volt a kulcsfigura abban, hogy a Marvel igazgatótanácsa beleegyezett abba, hogy Robert Downey Jr. kapja meg a főszerepet. A Marvel igazgatótanácsa azonban feszült volt Downey Jr. szerepeltetése miatt, tekintve a színész sötét múltjára, helyette Timothy Olyphant (galériánkban) volt a potenciális kiszemelt.

“A vezetőségem szerint őrült voltam, hogy a cég jövőjét egy függő kezébe adtam. Segítettem nekik megérteni, mennyire nagyszerű volt a szerepre. Mindannyian bíztunk benne, hogy tiszta, és hogy az is marad” - mondta Maisel.

Maisel szervezte meg később a Marvel 4 milliárd dolláros eladását a Disney számára. Az üzlet megkötése után lemondott elnöki posztjáról, így azt Kevin Feige vette át és ő lett az MCU új arca, Maisel ugyanakkor még több film munkálataiban részt vett executive producerként.

81 A vasember  (2008)

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát,... több»