A Bosszúállók: Végtelen háború című filmet hihetetlen várakozás és titkolózás övezte – a stúdió pedig mindent megtett, hogy erre még sok-sok lapáttal rápakoljon. Nem véletlenül: a film igazi sztárdömpinggel készült igen magas büdzséből, így egyértelmű cél volt, hogy le kell tarolnia a piacot.

A film már a bemutatása előtt is az egyik, anyagilag legsikeresebb filmnek számított a jegyelővételi rendszernek köszönhetően – az érdeklődés pedig azóta sem csillapodott. Bár már bemutatták, mégis mindenkit arra kérnek, aki látta, hogy ne spoilerezzen, és ne rontsa el mások filmélményét, ez pedig nyilván csak tovább csigázza a filmet övező érdeklődést.

A pénztárak mellett a kritikusoknál is jól teljesít: az amerikai szakértők túlnyomó többsége szerint a film tényleg meg tudja ugrani azt a lécet, amit saját maga számára állított. De mit gondolnak a hazai kritikusok és a közönség?

Úgy tűnik, hogy eddig hasonlóan jókat. A Filmsomnia kifejezetten szerette a filmet, amelyről azt mondja, hogy „A film egyik kiemelkedő erénye, hogy kiváló precizitással ötvözi az előző részek szereplőit, hangulatát és stílusát, anélkül, hogy zavaró lenne”, illetve „lélegzetelállító és szakadatlan, de mégis átlátható képsorokat hoz”. A Popcorn Project hasonlóképpen vélekedik a filmről, ami dőlt dugájába a megszámlálhatatlan mennyiségű szuperhőstől, és annyit mond még róla, hogy „a Bosszúállók: Végtelen háború c. filmnek nem kell ajánlás. Akiknek szól, azok úgyis megnézik, és nem fognak csalódni”.

A Vox.hu sem fanyalgott a filmen: „ harmadik Bosszúállók egyfajta összegzése annak, amit eddig láthattunk a Marvel-filmekben: van benne nagy seregek csatája, egy szuperhős vs. egy gonosz-csörte földön, levegőben, űrben, az elmaradhatatlan humor, látványözön, valamint a személyes drámák”, és kiemeli Thanos karakterét, akiben egy teljesen egyenértékű főgonoszt kap hőseink csapata. A Néztem egy filmet szerint a Bosszúállók 3 egy kiváló filmélmény, amely mély, tartalmas és izgalmas. A Smoking Barrels kiemelte azt, hogy a Russo-fivérek milyen jó és erős kézzel egyensúlyozták ki a karaktereket, hogy egyik se dominálja le a másikat, illetve hogy személyes történeteik ne vigyék el más irányba a filmet.

A Revizoronline viszont nem volt maradéktalanul elégedett vele: „hiába futott neki a Marvel, végül nem gurított nagyobbat, mint eddig bármikor”. A Filmérték dicsérte a rendezők munkáját: „Russoék nagyon komoly tökösségről tettek tanúbizonyságot, amivel elérték, hogy a film sok-sok időn keresztül velünk maradjon még”, a 24.hu pedig azt tanácsolja az újonnan érkező nézőknek, hogy itt felesleges lenne becsatlakozniuk, mert vajmi keveset értenének a filmből.

De mit szól a filmhez a közönség? A Végtelen háború jelenleg 92 ponton áll a mafab-on, vagyis elég magasra értékelték, akiknek már volt szerencséje látni – a vélemények szeretik az izgalmas és pörgős történetvezetést, a főgonosz plasztikus alakját, a profi módon megalkotott látványvilágot és a végre együtt látható, nagyon különböző helyekről érkező karakterek interakcióit.

Ha kedveled a szuperhős-filmeket, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a Végtelen háború egy kötelező darab – ha pedig láttad, ne tartsd magadban a véleményed, és oszd meg velünk is!