Richard Gere-t az 1980-as Amerikai dzsigoló című filmben játszott szerepe tette ismertté, de ez nem jelentette azt, hogy a színész "szexszimbólumként" akarta volna magát elismertetni/megbélyegeztetni - véli Michael Aspel, a veterán brit talkshow-műsorvezető.

Az Amerikai dzsigoló után Gere az 1980-as években olyan filmekben szerepelt, mint az Tiszt és úriember (Garni-zóna) vagy a Gengszterek klubja, majd 1990-ben jött amindent vivő óriási siker, amikor Julia Roberts mellett játszott a Micsoda nőben.

A Daily Mailnek nyilatkozva Aspel felidézte Gere 1989-es szereplését az Aspel and Company című talkshowjában. Aspel 1984 és 1993 között az ITV-n futó, azonos című talkshow-jában egyébként olyan hírességek voltak a vendégek, mint például: Barbra Streisand, Jack Nicholson, Paul McCartney.

"Amikor Richard Gere megjelent a műsorban, bemutattam őt, és a végén azt mondtam, hogy "ezt és ezt csinálta", és használtam a "szexszimbólum" kifejezést" - mondta Aspel - "Az interjú után kaptunk egy telefonhívást az ügynökétől, hogy ha nem veszem ki a szexszimbólumos dolgot, akkor az ügyvédjükkel fogják elintézni a dolgot."

Aspel így folytatta: "Nem szexszimbólumként akart ismert lenni. Ez nagyon furcsa volt. De nagyon komolyan vette magát, mert sok mindent tett a tibeti emberekért."

A színész a 80-as évek eleje óta a tibeti emberi jogok kiemelkedő szószólója, 1987-ben társalapítója volt a Tibet Háznak.

dráma | krimi | misztikus | romantikus | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Julian szegény fiú, de a gazdag nõket szereti, szórakoztatja õket. Természetesen mindezt kifogástalan eleganciával fûszerezve teszi, és persze nem ingyen. Munkaadója és tanára... több»