Már a mozikban Rob Letterman filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Végre a mozikban a világszerte milliók által várt Pokémon: Pikachu, a detektív, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat, és bár nekünk le kell mondanunk Ryan Reynolds hangjáról, a magyar fordítás sem veszi el a Pikachu által megformált karakter humoros élét.

Ami a történetet illeti, Tim (Justice Smith), a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu (hangja: Ryan Reynolds). Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek. A világ egyik legismertebb animált figurája végre a filmvásznon, egy élőszereplős vígjátékban kapott főszerepet. A lények teljesen reálisak, és tökéletesen illeszkednek az emberek világába: ettől válik a vígjáték igazán látványossá és különlegessé! 

A film rendezői székét Rob Letterman foglalhatta el (Cápamese, Szörnyek az űrlények ellen), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Ryan Reynolds, Bill Nighy, Ken Watanabe, Chris Geere, Justice Smith, Kathryn Newton és Daniel Eghan. A forgatókönyvet Derek Connolly és Rob Letterman. szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Bár a közösségi média felületein a többség nagy örömmel fogadta, hogy Ryan Reynolds kölcsönzi Piakchu hangját, indult egy online petíció, amiben azt követelték, hogy Danny DeVito szinkronizálja a címszereplőt.
  • A film a 2016-os videojáték, a Detective Pikachu mozifilmes adaptációja.
  • A Pokémon: Pikachu, a detektív a Pokémon franchise első előszereplős filmje.
  • 2016. július 20-án jelentették be hivatalosan, hogy a Legendary és a The Pokémon Company leszerződött egy egészestés, élőszereplős pokémon film elkészítésére, mely a népszerű videojáték, a Detective Pikachu történetén alapszik.
  • A film forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg Londonban, és május 1-én ért véget. A stáb dolgozott a Shepperton Studios és Warner Bros. Studios falai között, míg a kültéri jeleneteket Leavesdenben (Colorado), Denverben, Colorado Springsben és Skóciában forgatták.
  • A film vizuális effektjeiért olyan cégek feleltek, mint a Moving Picture Company (MPC), Framestore, Image Engine, Rodeo FX és az Instinctual VFX. A vizuális effektek döntő részén ugyanaz a csapat dolgozott, akik A dzsungel könyvén, a Legendás állatok és megfigyelésük-ön és az új Az oroszlánkirály remake-en.
  • A Pokémon: Pikachu, a detektív eslő előzetese remekül teljesített a közösségi média felületein. A trailert mindössze 24 óra alatt több mint 100 milliószor játszották le a YouTube-on, ahol két nap alatt 1 milliónál is többen lájkolták. A Twitteren az első 24 órában 400.000-szer említették a Ryan Reynold nevével fémjelzett produkciót a portál felhasználói.
  • Az alkotók 2018. novemberében tartottak egy tesztvetítést a még nem végleges változatból, mely igen pozitív visszhangot kapott. A nézők a rendezés mellett a remeke látványt és történetet, valamint Ryan Reynolds szinkronmunkáját méltatták.
  • A Legendary Entertainment 75-90 milliós premierhétvégi bevételeket vár a filmtől.
  • Négy hónappal a premier előtt, 2019. január 25-én a Legendary Entertainment megerősítette a The Hollywood Reporter-nek, hogy már dolgoznak a folytatáson, és már le is szerződtették a 22 Jump Street forgatókönyvíróját, Oren Uzielt.

Hazai premierdátum: 2019.05.09.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: