Ismét új kedvence van a Netflix magyar előfizetőinek. Ezúttal egy háborús akció-sci-fire kíváncsi a nép, valamire, ami alig egy-két napja debütált csak a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. A film, amely első hallásra piszok bugyuta magyar címet kapott, de valószínűleg nem is ezért kíváncsi rá most minden magyar. Hanem azért, mert történetesen Budapesten és környékén forgatták.

Természetesen a január közepén debütált Halálos harcmezőről van szó, amely tehát egy nem túl távoli jövőben játszódó háborúba csöppenti a nézőket. Az események egészen pontosan tizenöt év múlva, 2036-ban játszódnak, amikorra Oroszországban annyira eldurvult az USA békefenttartó csapatokat küld a térségbe. E csapatokat részint húsvér katonák, részint high-tech drónok és még inkább high-tech harci robotok alkotják. Egy balul elsült akció után az egyik drónpilótát egy új táborba vezénylik, ahol egy titokzatos tiszt alá kerül szolgálatba. Olyan küldetésre indulnak, amely jó eséllyel az egész világ sorsát befolyásolhatja. És, hogy még érdekesebb legyen a helyzet, a titokzatos tisztről kiderül, hogy valójában ő egy szupertitkos kísérletek során kifejlesztett android katona prototípusa.

Nos, a kliséktől cseppet sem mentes sztorit némiképp feldobja a szereposztás, ugyanis az androidot az az Anthony Mackie alakítja, akit a legtöbben a Bosszúállók csapatából ismernek, mint a robotszárnyakon repkedő Sólymot. A filmben láthatjuk még Damson Idrist, mint a drónpilótát, valamint Emily Beechamet, mint Sofiyát. A filmet az a Mikael Håfström rendezte, akinek többek közt az 1408-at és a Szupercellat is köszönhettük.

Szóval a Halálos harcmező jelenleg valósággal hasít a Netflixen hazánkban. Alig néhány nap alatt le is taszított a nézettségi toplista éléről az addigi uralkodót, A Bridgerton családot. A film egyébként elég vegyes fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind a rajongók körében. A Metacriticen a kritikusoktól átlagosan 47 százalékot kapott, a nézőktől viszont csak 3,7 pontot. A Rotten Tomatoes oldalán sem jobb a helyzete, ott a kritikusoktól 35, a nézőktől 33 százalékot kapott.

Ehhez képest a Mafab olvasói valamivel engedékenyebbek a filmmel kapcsolatban, ami talán részint annak is köszönhető, hogy a képsorokon néha ismerős helyszíneket is felismerhetnek. A film jelenleg 156 szavazat alapján 60 százalékon áll.