1408 (2007)

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson

Di Canio   2021. 05. 19.

Jobbra számítottam, de egyszer meg lehetett nézni.

GedyPapa   2017. 03. 14.

Sok kritikát hallottam róla, de az utóbbi 15 év egyik legjobban sikerült SK adaptációjának tartom az 1408-at. A borzongatási szint, az izgalom és a misztikum olyan ideális egyvelegét tárja a néző elé, amit kevés alkotás tudhat magáénak. John Cusack hihetetlen, hogy milyen jól alakít.

Deku   2017. 07. 26.

A könyvet sokkal jobban szerettem mint a filmet de azért egész jó lett ez is. John Cusack tökéletes választás volt. Kicsit túlzás volt a sok effekt de elég félelmetes tudott lenni.

dailyfilmsan   2020. 12. 15.

Kiráz tőle a hideg, akárhányszor megnézem. Szerintem egy nagyon elmés film, amire oda kell, hogy figyelj, hogy a végén lévő utalást értsd, és meg is tudd emészteni. Szerintem egy kiváló alkotás és egy örök kedvenc az én részemről. Ijesztget, de hagy ... több»

Eastern79   2021. 02. 10.

Unalomszoba

Nekem valahogy túl nyomasztóra sikerült, hiába a remek rendezés és effektek, nem volt semmi váratlan a történetben, és a végére már teljesen ellaposodott. Félelemfaktor nulla, inkább egy rossz álomhoz hasonló élmény volt, amiből nehéz felébredni. John Cusack egyébként remek játéka sem tudta számomra élvezhetővé tenni.

Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Nagyon eredeti film. Zseniális a hangulata, és John Cusack rendkívül jól elviszi a filmet. Imádom a feszültségkeltést, az apró zörejeket és azt a régi szobát, ami megannyi titkot és emléket őriz. Nagyon jó horror, az egyik legjobb.

MKristijan   2016. 11. 14.

Nem biztos hogy mindenkinél nyerő lehet ez a választható befejezés. szeretem fixen tudni hogy valaminek adott a vége. Ötletes húzás, érdekes film, ajánlott. :)

Mike az egész filmben ugyanazt a cipőt hordja, attól függetlenül, hol van és mit csinál.

(SódóGA)

Az 1408-as szoba egyik legelső áldozata Grady volt. A név ismerős lehet a Ragyogás (1980) című filmből, mely szintén egy Stephen King-könyv adaptációja, melynek története egy szállodában játszódik.

(SódóGA)

Mike Eslin egy Chicago White Sox sapkát hord. A csapat székhelye Chigacóban található, itt született a film egyik főszereplője, John Cusack is.

(SódóGA)

Mary McCormack a forgatás idején állapotos volt, ezért a legtöbb jelenetben csak deréktól fölfelé látható.

(SódóGA)

A tűzoltó fejszéje, amivel betöri az 1408-as szoba ajtaját a film végén, ugyanaz a fejsze, ami a Ragyogás (1980) című filmben is nagy szerepet játszott a fürdőszoba-jelenetben.

(SódóGA)

Ha még inkább belemerültek volna a lelki témába, akkor ez egy hibátlan alkotás lehetett volna. Így viszont egy nagyon élvezetes, kellemesen hátborzongató és hangulatos, könnyen fogyasztható adaptációt kaptunk, amit Cusack játéka teszi igazán jóvá. több»