Rákattantak a hazai nézők minden idők (egyik) legrosszabb vígjátékára a Netflixen

Will Ferrell és John C. Reilly már többször bizonyították, hogy nekik semmi sem szent, közös filmjeim általában a legbárgyúbb vígjátékok közé kerültek. Ennek fényében az sem meglepő, hogy a 2018-as mozijuk, a Holmes és Watson is minden idők egyik legrosszabb paródiájaként vonult be a történelembe.

A rossz reklám a leghatékonyabb reklám, szokták volt mondani, és ez a jelek szerint most is érvényesült. A Holmes és Watson a napokban került be a Netflix kínálatába, ahol hétvégén a megannyi rossz kritika ellenére is a hazai nézők egyik elsőszámú célpontja volt. És így a legnagyobb streaming szolgáltató egyik legnézettebb műsora lett hétvégén, legalábbis hazai viszonylatban.

A Holmes és Watson ötlete érdekes módon egy beszélgetős műsorból indult, ahol Will Ferrell egy rövid előadásban mutatta meg, hogy miként alakítaná ő minden idők leghíresebb detektívjét. A műsor olyan siker lett, hogy elhatározták, akár egy egész estés mozi is lehetne belőle. Lett is, nem is akármilyen stábbal és szereplőkkel.

A filmben Will Ferrell és John C. Reilly alakítják Holmest és állandó segítőjét, Watsont. Mellettük a detektív ősellensége, Moriarty professzor szerepében Ralph Fiennes tűnik fel, míg Hugh Laurie Holmes sokkal okosabb bátyját alakítja. A rendezői széket pedig az az Etan Cohen foglalta el, aki addig leginkább forgatókönyvíróként tevékenykedett: többed magával dolgozott a Madagaszkár 2, a Trópusi vihar és a Men in Black - Sötét zsaruk 3. forgatókönyvén is.

Ehhez képest a végeredmény finoman szólva is fájdalmasan gyenge lett. A Rotten Tomatoes oldalán mindössze 10 százalékot kapott a kritikusoktól, de a rajongóktól is csak 25-öt. Itt, a Mafabon valamivel elnézőbbek voltak olvasóink, de tőlük is csak 51 százalékra futotta.

kaland | krimi | misztikus | vígjáték

Will Ferrel a Saturday Night Live című késő esti műsor egy rövid szkeccsében Sherlock Holmsként nyújtott alakítása hatalmas sikernek örvendett, most pedig elkészült a... több»