Ridley Scott megbánta, hogy megrendezte legrosszabb sci-fijét a kultfilmje folytatása helyett

Kevés rendező büszkélkedhet azzal Hollywoodban, hogy három év leforgása alatt két filmtörténeti remekművet is készített.

Ridley Scottnak mindezt kétségtelenül sikerült meglépni az A nyolcadik utas: a Halállal, majd pedig a Szárnyas fejvadásszal, ám néhány évvel korábban egy komoly döntés előtt találta magát, miszerint választania kellett, hogy melyik kultikus film folytatásának munkálataiban is vegyen rész.

Scott elárulja, hogy tulajdonképpen választás elé kényszerült a Szárnyas fejvadász 2049 és az Alien: Covenant rendezése között, mert a két filmet egyszerre kezdték el gyártani. “Nem kellett volna meghoznom ezt a döntést, de muszáj volt. A Blade Runner 2-t kellett volna rendeznem” - mondta a rendező, majd hozzátette, hogy a Warner akkori vezetősége véglegesítette a tervezett megjelenési dátumot, így semmi esély nem nyílt arra, hogy részt vehessen a projektben.

A két film öt hónap különbséggel kerül a mozikba: az Alien Covenant 2017 májusában, a Blade Runner 2049 pedig októberben. Denis Villeneuve magabiztosan vágott bele Szrányas fejvadász folytatásába, a film bevétele a 100 millió dollárt sem érte el az amerikai pénztáraknál, ráadásul az Alien: Covenant is csúnyán elhasalt a maga 240 millió dolláros bevételével.

akció | dráma | misztikus | sci-fi | thriller

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy... több»