A napokban írtunk róla, hogy a Joaquin Phoenix a Jokerben nyújtott alakításával nagy eséllyel akár még el is happolhatja Robert Downey Jr. elől az Oscar-díjat. Nos, úgy tűnik, hogy ez mégsem fordulhat majd elő. Mondjuk a részleteket.

Az idei év bombasikerének számít a Bosszúállók: Végjáték, az MCU 10 éves korszakát lezáró szuperprodukció számos bevételi rekordot megdöntött, a Disney-nél pedig úgy tűnik, további szakmai elismerésekre számítanak a jövőben, hiszen a stúdió csaknem 12 kategóriában jelölte a filmet Oscar-díjra.

Mindez eléggé súlyosan hangzik, ám nem kis megdöbbenést váltott ki a rajongók körében, hogy Robert Downey Jr. neve nem szerepel a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrocska esélyesei között.

A Végjátékot többek között legjobb film, legjobb rendező, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb operatőr, legjobb vágás, legjobb látványtervezés, legjobb jelmeztervezés, legjobb smink, legjobb hangvágás, legjobb hangrögzítés, legjobb vizuális effektusok és legjobb eredeti filmzene kategóriában jelölte a Disney.