Mint azt bizonyára mostanra minden Marvel-rajongó tudja, augusztus végén több éve tartó súlyos betegség után elhunyt Chadwick Boseman. A legtöbben a Marvel moziverzum Fekete Párducaként ismerték meg a színészt, aki több moziban is magára öltötte Wakanda szuperhős uralkodója, T’Challa szerepét. És színésztársai sorra búcsúznak el tőle a közösségi média felületein is.

Így tett Robert Downey Jr. is az ABC csatorna kifejezetten a színész emlékének szánt műsorában. A közvetítést több, mint 10 millióan követték figyelemmel. A Tony Starkot megformáló Robert Downey Jr. itt beszélt arról, mekkora ember is volt valójában Chadwick Boseman.

Mint kiderült, a színész már 2016-ban tudta, hogy daganatos megbetegedésben szenved. Ám ezt a szűk családján kívül senkinek sem árulta el. Így dolgozta végig a Fekete Párduc, a 277000 és a Bosszúállók: Végjáték forgatásait is. És minden alkalommal végig mosolygott, pozitív volt és persze kőkeményen odatette magát. Mindezt úgy, hogy színésztársainak és stábnak fogalma sem volt róla, hogy súlyos beteg.

Robert Downey Jr. azt is kiemelte, hogy a Fekete Párduc volt a Marvel moziverzum megalkotásának igazi koronája. A nézők, akik jegyet váltottak a filmre, megmutatták, hogy igenis igényük van a változatosságra. Ezzel pedig a Marvel moziverzum egyik legfontosabb darabjává vált.