Robert Downey Jr.-t két szerepből is kitúrta A karate kölyök sztárja

Ralph Macchio neve talán nem is cseng ismerősen sokaknak, de ha azt mondom, hogy Daniel LaRusso, vagy még inkább Daniel san, akkor mindjárt mindenkinek Karate kölyök jut eszébe. Tény, hogy a színész karrierjét ez a film nem csak beindította, de tulajdonképpen egész életére meg is határozta. Pedig nem akármilyen versenytársakkal kellett szembenéznie a castingon.

Ralph Macchio az utóbbi években újra reflektorfénybe került, mivel a Netflixen valósággal imádják a 2018 óta futó Cobra Kai - A karate kölyök öröksége sorozatát. A napokban Jimmy Fallon műsorának vendége volt, ahol természetesen nem kerülhette el a kérdéseket pályafutása leghíresebb szerepéről. Ezzel kapcsolatban pedig a műsorvezető érdekes sztoriról faggatta a színészt.

Amennyire mára összeforrt Ralph Macchio és Daniel LaRusso neve, annyira nehéz elképzelni, hogy bárki más játssza el a karate kölyköt. Pedig annak idején a casting során nem akármilyen színészekkel kellett versenyre kelnie. Elmondása szerint egy nap meglátta Robert Downey Jr.-t a válogatáson, aki szintén esélyes volt a szerepre. De ugyanígy felbukkant Charlie Sheen, sőt, még Nicolas Cage is. Ő viszont ekkorra már előzetesen megegyezett a film készítőivel, hogy nagy valószínűséggel övé lesz a szerep, bár kőbe még semmi sem volt vésve. Végül szerencsére mégsem cserélték le, a többi pedig – ahogy mondani szokták – már történelem.

De nem ez volt az egyetlen szerep, amit elhappolt Robert Downey Jr. elől, akik ekkoriban még szintén karrierje elején járt és messze nem volt még akkora név a szakmában, mint manapság. Egyetlen évvel Karate kölyök előtt ugyanis Ralph Macchio kapta meg a lehetőséget, hogy szerepeljen Francis Ford Coppola A kívülállók filmjében. Itt is volt esély, hogy Robert Downey Jr.-t válasszák, de végül mégis őmellette döntöttek. Így olyan színészekkel szerepelhetett együtt, mint Tom Cruise, Patrick Swayze vagy épp Matt Dillon.