A Roger nyúl a pácban több szempontból volt úttörő a filmtörténetben, és az csak az egyik, hogy az alkotók képesek voltak ötvözni az animációt az élőszereplőkkel, mindezt egy remek és rendkívül szórakoztató krimi vígjáték köntösbe csomagolva. Robert Zemeckis kultikus filmjét alig több mint harminc éve mutatták be, ez idő pedig bőven elegendő volt, hogy kiderüljön, erről a produkcióról még további évtizedek múlva is érdemes lesz szót ejteni.

1988. június 22-én bőven volt oka izgulni a Buena Vistának, ugyanis a  Christopher LloydBob HoskinsFrank Sinatra és Kathleen Turner nevével fémjelzett Roger nyúl a pácban akkori mértékkel nézve óriási büdzséből készült. A film költségvetése 70 millió dollárra rúgott (ez ma nagyjából 150 milliónak felelne meg, ami nem mellesleg 10 millióval több, mint amennyiből például a Vasember készült 2008-ban), ez pedig jókora rekordnak számított. Ennél többet egyetlen hollywoodi stúdió sem költött korábban egy filmre, a korábbi rekorder a Rambo III volt, melynek költségvetése 12 millióval volt kevesebb, és melyet kevesebb mint egy hónappal a Roger nyúl a pácban előtt mutattak be. A rekordot végül 1991-ben döntötte meg James Cameron kultikus akció sci-fije, a 100 millióból készült Terminator 2.

A stúdiónak nem kellett megbánnia a döntését, ugyanis a film az adott év legjobban teljesítő nem korhatáros produkciója lett, ha pedig eltekintünk a korhatár besorolástól, a második helyen végzett az Esőember mögött. Ez számokra lefordítva 156 milliót jelentett csak Észak-Amerikában, de világszerte sem vallott szégyent, sőt! A nemzetközi piacokról befolyt további 173 millió pedig arra is elég volt, hogy ez legyen az adott év második legnagyobb globális sikerfilmje, ebben a tekintetben pedig szintén a már említett Esőember gyűrte csak le kevesebb mint 20 millióval.

És a sikerek ezzel még egyáltalán nem értek véget. A filmet hat kategóriában jelölték Oscarra (gyakorlatilag hétben, ha beleszámoljuk a fő kategóriákon kívül eső különdíjat Richard Williamsnek az animáción végzett munkájáért), melyből hármat be is zsebelt, melyek: legjobb vágás, legjobb hangeffektek, legjobb vizuális effektek.

A sikerben pedig rengetegen osztoztak, amihez egy újabb rekord is fűződik. A Roger nyúl a pácban stáblistáján több mint 800 szakember neve volt olvasható, így a teljes stáblista 'játékideje' a 10 percet is meghaladta, amire soha nem volt példa azelőtt.