Scarlett Johansson Dax Shepard "Fotel Expert" podcastjének egyik legutóbbi epizódjában elárulta, hogy úgy érezte, karrierje korán véget ér, mert az iparág már fiatalon "hiperszexualizálta".

A színésznő elmondta, hogy fiatal színészként annyira "tárgyiasították" és "beskatulyázták", hogy nem tartotta lehetségesnek, hogy képes lesz diverzifikálni a karaktereit.

"Olyan módon tárgyiasultam és beskatulyáztak, hogy úgy éreztem, nem kapok munkaajánlatokat olyan dolgokra, amiket én akartam csinálni" - mondta Johansson - "Emlékszem, azt gondoltam magamban: 'Azt hiszem, az emberek azt hiszik, hogy 40 éves vagyok'. Ez valahogy megszűnt valami olyasmi lenni, ami kívánatos volt, és ami ellen harcoltam".

"Azt hiszem, mindenki azt hitte, hogy idősebb vagyok, és hogy már régóta [színészkedem], és valahogy belekerültem ebbe a furcsa, hiperszexualizált dologba" - folytatta Johansson - "Úgy éreztem, hogy [a karrieremnek] vége. Úgy volt: ilyen karriered van, ilyen szerepeket játszottál. Én pedig azt gondoltam: 'Ennyi?'".

Johansson számára az idők megváltoztak, és a fiatal színészek, kezdve Zendayaval egészen Florence Pugh-ig, már nem kényszerülnek olyan könnyen a beskatulyázásra.

"Látom a fiatalabb színészeket, akik a 20-as éveikben járnak, úgy érzem, hogy megengedik nekik, hogy mindenféle különböző karakter legyenek" - mondta Johansson - "Ez is egy másik idő. Már nem is szabad igazán beskatulyázni más színészeket, szerencsére, nem igaz? Az emberek sokkal dinamikusabbak."

Johansson a Fekete Özvegy óta nem volt látható a nagyvásznon. A színésznő következő állomása az első Wes Anderson-projektje, az Asteroid City című, sztárokkal teletűzdelt film.