Scorsese leszerződött az Apple-lel!

Martin Scorsese nagyságát aligha lehet elvitatni. Még úgy sem, hogy a Paramount Pictures az utóbbi években azért megpróbálkozott vele. A rendezőlegenda és a stúdió között mostanra eléggé megromlott a viszony, így nem is volt meglepő, hogy az utóbbi filmjeit végül más stúdiók finanszírozták. Ilyen volt Az Ír, amely végül a Neflixen kötött ki, és ilyen lesz a Megfojtott virágok, amely szintén a Paramountnál indult, de végül az Apple TV+-on fog bemutatkozni.

És a hírek szerint ez csak a kezdet! Az Apple és Martin Scorsese ugyanis aláírt egy szerződést, amely a következő években a streaming piacon egyre nagyobb szeletet követelő almás stúdióhoz köti majd a rendezőt és annak Sikelia Productions cégét.

Ez azt jelenti, hogy Martin Scorsese a következő években mint producer és rendező is részt fog venni több Apple TV+-ra készülő film vagy sorozat elkészítésében. Hogy melyek lehetnek ezek, azt persze most még nem lehet tudni.

Martin Scorsese olyan filmekkel tette le a névjegyét Hollywoodban, mint Taxisofőr, a Dühöngő bika, a Casino, A tégla, a Viharsziget vagy épp . Sorozatok terén pedig a Gengszterkorzót érdemes kiemelni.

Ha csak ezekből a mozikból indulunk ki, akkor a legnagyobb esély arra van, hogy újabb gengszterfilmeket, esetleg krimiket kapunk majd a rendezőtől. Erre utal a Megfojtott virágok is, amely szintén egy gyilkossági történet az 1920-as évekből.