Sean Penn beolvasztja az Oscar-díjait, ha Zelenszkij nem szólalhat fel a gálán

Sean Penn, a  Milk és a Titokzatos folyó Oscar-díjasa határozott ultimátumot adott a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiának. A színész azt mondta, hogy ha az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij nem szólalhat fel a gálán, nyilvánosan olvasztja be a díjait.

Sean Penn a CNN műsorvezetőjének, Jim Acostának azt mondta, hogy Zelenszkijnek szerepelnie kell az Oscar-gálán, ellenkező esetben a nézőknek és a vendégeknek bojkottálniuk kell a ceremóniát.

"Ha kiderül, hogy ez történik, akkor arra bátorítanék minden érintettet, hogy bár ez az ő pillanatuk, és ezt megértem, hogy ünnepeljék a filmjeiket, de sokkal fontosabb, hogy ez az ő pillanatuk, és tiltakozzanak, és bojkottálják az Oscar-gálát" - mondta Penn. "Én magam, ha erre kerül a sor, amikor visszatérek, nyilvánosan fogom beolvasztani az enyémeket. Imádkozom, hogy ne ez történjen."

A színész dokumentumfilmet forgatott az ukrán-orosz konfliktusról, a háború első napjaiban ott volt Ukrajnában, és a héten találkozott Zelenszkijjel is. Az ukrán elnök korábban egy videót posztolt az Instagramon, amelyben mind a ketten szerepeltek, a poszthoz ezt írta: 

"Minél többen tudnak az ukrajnai háborúról, annál nagyobb a valószínűsége Oroszország megállításának!" Penn biztonsági okokból jelenleg Varsóban tartózkodik.

A gála házigazdája, Amy Schumer a napokban mondta el, hogy nagyon szeretné, ha az ukrán elnök is szót kapna a gálán, melyre helyi idő szerint hétfőn hajnalban kerül sor.