Siker vagy bukás? Befutottak az első vélemények a Ragadozó madarakról!

Már csak néhány hét, és a mozikba kerül a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása). A Joker után hatalmasat ugrottak az elvárások a DC-filmekkel szemben, de az eddig látottak alapján Cathy Yan szuperhős akció-vígjátéka képes lehet megugrani ezt a szintet. És ezt támasztják alá az első kritikusi reakciók is.

A Warner Bros. meghívott néhány népszerű influenszert és kritikust egy premier előtti vetítésre. Ezt követően elárasztották az internetet (főleg a Twittert) a dicséretek a filmmel kapcsolatban. A vélemények egyöntetűen fantasztikusnak kiáltották ki az alkotást, amely „évek óta a legjobb élmény” volt a nézők számára.

A kritikusok szinte kivétel nélkül megemlítették az akciójeleneteket, amelyek kemények és piszok látványosak még egy szuperhős-mozihoz mérten is. Emellett dicsérték a főszereplőket és az általuk alakított karaktereket is, akik nagyon különböznek egymástól, ez pedig rengeteg humoros dialógust eredményez. A film után többen is követelik a Warnertől, hogy készítsen saját filmet Black Canarynak és Huntressnek is.

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) forgatása egyébként nem volt zökkenőmentes. Az első változatok a tesztvetítések alapján még messze nem hozták azt a szintet, amit a készítők elvártak volna. Éppen ezért segítségül hívták a John Wick trilógiát rendező Chad Stahelskit, aki számos jelenetet újraforgatott, újakat is felvett, illetve az akciójeleneteket is alaposan átdolgozta, felturbózta. A jelek szerint jó munkát végzett.

Az első élménybeszámolók tehát agyondicsérték a filmet, de itt érdemes megállni egy szóra. A kritikusok, akik most az egekig magasztalták a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)-t, azok korábban hasonló dicshimnuszokat zengtek Az Igazság Ligája és a Suicide Squad - Öngyilkos osztag mozikról is, amelyek finoman szólva sem nyerték el a rajongók tetszését. Így érdemes a mostani véleményeket is pici fenntartással kezelni. Hiszen bőven közrejátszhat bennük az is, hogy egy premier előtti vetítésre hívták meg a kritikusokat, akik nem biztos, hogy kapnának újabb meghívást a jövőben, ha rögtön szétoltanák a még meg sem jelent filmet…