90 Cápa  (1975)

Bár a Vissza a jövőbe 2. jóslata, miszerint elkészülhet a kultikus Cápa filmszéria tizenkilencedik része, nem igazán vált valósággá. 1987 óta nem készült újabb folytatás, talán nem is véletlenül, hiszen a későbbi epizódok nem igazán tudták megismételni az első rész sikerét.

Maga a Steven Spielberg is egy interjúban leszögezte, hogy soha többé nem szeretne Cápa filmet készíteni, a We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint azonban a legendás rendező mégiscsak kötélnek állhat.

Ugyanazon forrás alapján, amely korábban azt is kiszivárogtatta, hogy Bill Murrayvisszatér a Szellemirtók: Örökség-ben, Spielberg várhatóan producerként vesz majd részt a Cápa újrafeldolgozásának munkálataiban.

Noha Spielberg feltehetően nem is vállalja majd a rendezést, könnyen lehet viszont, hogy Andy Muschietti tölti majd be ezt a pozíciót. Bárhogy is alakul, az 1975-ös eredeti Cápát nehéz lesz majd felülmúlni, mindenesetre a közeljövőben jó eséllyel hallhatunk még a film előkészületeiről.

Mindezeken túlmenően feltehetően teljesen új szereposztással készülne el az új Cápa, a történet azonban szinte teljesen megegyezne az eredeti résszel. Spielberg klasszikusa a mai napig komoly rajongótábort tudhat magáénak, így talán nem is csoda, hogy továbbra is készülnek olyan hasonló gyöngyszemek a műfajban, mint a Meg – Az őscápa, illetve a megszámlálhatatlannak mondható „Megacápa” filmek.

Ha pedig még nem láttátok volna Spielberg klasszikusát, figyelmetekbe ajánljuk a film előzetesét, amely nagy valószínűséggel meg is hozza majd a kedvet ahhoz, hogy pótoljátok ezt a lemaradást.