Streaming szemle: 5 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (december 26-január 1)

2022 befejezéséhez közeledve vessünk egy pillantást arra, milyen újdonságokkal tudnak még minket meglepni a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatók a következő napokban. Minden premier egy gombnyomással elérhető lesz weboldalunkról is, azonban megtekintésükhöz előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#5

87 Vadmacska  (2022)

dokumentum

Amazon Prime Video

Az afganisztáni háborúból hazatérő fiatal brit katona, aki depresszióval és traumájával küzd, az Amazonas esőerdejében talál egy második esélyt, amikor találkozik egy... több»

A dokumentumfilm egy fiatal veterán érzelmes és inspiráló történetét mutatja be az Amazonasra vezető útján. Találkozik egy fiatal nővel, aki egy vadon élő állatokat mentő és rehabilitációs központot vezet, és az élete új értelmet nyer, amikor rábízzák egy elárvult ocelotbébi életét.
#4

82 A forrás  (2006)

(29) (10)

dráma | sci-fi

HBO Max

Tommy minden idejét a kutatólaborban tölti, hogy megtalálja a felesége agyát megtámadó halálos kór ellenszerét. A nő már belenyugodott sorsába, és arra kéri férjét, fejezze... több»

A forrás egy 2006-os amerikai romantikus dráma, amelyet Darren Aronofsky írt és rendezett Hugh Jackman és Rachel Weisz főszereplésével. A fantasy, a történelem, a spiritualitás és a sci-fi elemeit vegyítő film három történetszálból áll, amelyek a halhatatlanságról és az ebből fakadó elveszett szerelmekről szólnak, valamint egy férfi törekvéséről, hogy elkerülje ezt a sorsot ebben az életben vagy azon túl. Jackman és Weisz olyan karaktereket alakít, akiket téren és időn átívelő szerelem köt össze: egy konkvisztádort és szerencsétlen királynőjét, egy modernkori tudóst és rákos feleségét, valamint egy utazót, aki elveszett szerelme mellett egy univerzális utazáson vesz részt. A történetszálak - a gyufaszálak és a visszatérő vizuális motívumok használatával összefonódva - a szerelem és a halandóság témáit és kölcsönhatásait tükrözik.
#3

58 A meghívás  (2022)

(18) (5)

horror | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | Netflix

Egy fiatal lányt friss udvarlójának teljesen sikerül levennie a lábáról. Szinte minden tökéletesnek tűnik, így nem is fog semmilyen gyanút, hogy a család valami sötét és... több»

A meghívás egy amerikai horror-thriller, melyet Jessica M. Thompson rendezett és Blair Butler írt. A film főszereplői Nathalie Emmanuel és Thomas Doherty. A Bram Stoker Drakula című regénye által inspirált film egy fiatal nőt mutat be, aki édesanyja halála után először találkozik rég nem látott családtagokkal, és felfedezi a sötét titkokat, amelyeket magukkal hordoznak. Az eredetileg A menyasszony címet viselő film producere Sam Raimi és Robert Tapert volt, azonban időhiány miatt kiszálltak. 2020-ra bejelentették a film rendezőjét, producerét és új címét. A forgatás 2021 szeptemberében kezdődött Budapesten.
#2

60 Árulás  (2022)

(4)

akció | dráma | thriller

Netflix

Adam Lawrence-t az MI6 képezte ki és készítette fel, és úgy tűnik, a karrierje készen áll. Amikor a múlt utoléri őt Kara, egy orosz kémnő formájában, akivel bonyolult közös... több»

A film főszereplője Adam Lawrence, az MI6 ügynöke, akinek látszólag rendben van az élete, de a múltja homályos. Kara, egy orosz kémnő újra belép az életébe, és kénytelen mindent kockára tenni. Ezután szerelmi háromszög alakul ki Kara, Adam és a felesége, Maddy között, és mindegyikük megpróbálja tönkretenni a másik életét.
#1

45 Fehér zaj  (2022)

(8) (2)

dráma | misztikus

Netflix

A White Noise egy kortárs amerikai család kísérleteit mutatja be a mindennapi élet hétköznapi konfliktusainak kezelésére, miközben a szerelem, a halál és a boldogság... több»

A Fehér zaj a Netflix és Noah Baumbach hosszú ideje tartó együttműködésének legújabb filmje. Az Oscar-díjas rendező korábban a 2019-es Házassági történet és az egy évvel korábbi The Meyerowitz Stories (New and Selected) című filmekkel keltette fel az érdeklődést a Netflixen. A sokak által lehetetlennek tartott adaptáció egy családról szól, amely több problémával küzd, miközben a mögöttük lévő világ szétesni látszik. A filmet november 25-től korlátozottan a mozikban is műsorra tűzték (minden bizonnyal azért, hogy bekerüljön a jövő évi Oscar-kampányba).