Szörnyetegbe szeret bele Emma WatsonA kép forrása: Paramount Pictures

A Harry Potter franchise sztárja, Emma Watson alakítja Belle-t a Bill Condon rendezésében készülő A szépség és szörnyeteg élőszereplős adaptációjában.

Watson neve már évekkel ezelőtt felmerült a film kapcsán, ma azonban hivatalossá vált, hogy a bájos színésznő kapta meg Belle karakterét a Disney klasszikusának feldolgozásában.

A filmet Bill Condon (Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész) rendezi Stephen Chbosky forgatókönyve alapján, aki korábban a  Watson főszereplésével készült Egy különc srác feljegyzései szkriptjét is jegyezte.

A Disney komolyan veszi a klasszikus mesék feldolgozását. Tavaly került a mozikba a Demóna, hamarosan debütál a  Hamupipőke, és még idén mozikba kerül a Jon Favreau (A vasember) rendezésében készülő a A dzsungel könyve (A dzsungel könyve) is.

A szépség és a szörnyeteg előszereplős változatát még a Warner Bros. kötelékében Guillermo del Toro rendezte volna, azonban direktor júniusban visszalépett a produkciótól. Miután a filmtervből semmi nem lett, a Disney elkezdte fejleszteni a saját verzióját, és del Toro áldásával sikerült megszerezniük Watsont, egyet értve abban, hogy ő a tökéletes választás Belle szerepére.