35 Macskák  (2019)

A koronavírus miatti rendezvénybetiltások miatt idén az Arany Málna díjat is csak virtuálisan adták át. Elmarad a hétvégére tervezett nagy élő show, amit egyébként online is közvetítettek volna. Ehelyett csak egy csendes, egyszerű sajtóközleményben hirdették ki, melyek lettek 2019 legrosszabb filmjei.

A „díjátadón” nem meglepő módon a Macskák tartolt, de nem kicsit. Összesen hat kategóriában zsebelte be a díjat: a legrosszabb film, a legrosszabb női mellékszereplő (Rebel Wilson), a legrosszabb mellékszereplő (James Corden), a legrosszabb páros a vásznon, a legrosszabb forgatókönyv és a legrosszabb rendezés (Tom Hooper).

A Rambo 5: Utolsó vér két kategóriában nyert, hiszen megkapta a legrosszabb remake díját, valamint a hangzatos nevű az emberi élet és a köztulajdon legocsmányabb meggyalázása kategóriában is nyert.

John Travolta lett a legrosszabb férfi főszereplő azzal a bravúros teljesítménnyel, hogy ezt a díjat két filmért is megkapta: a The Fanaticért és a Trading Paintért. A legrosszabb női főszereplő pedig Hilary Duff lett Sharon Tate megformálásáért a The Haunting of Sharon Tate horrorban. Az Arany Málna megváltó díját ezúttal Eddie Murphy kapta az A nevem Dolemite-ért.

Érdekesség, hogy a Macskák kilenc jelölésből hatot nyert meg, míg a Rambo 5: Utolsó vér nyolcból kettőt. Ugyanakkor a Tyler Perry's a Madea's Family Funeral szintén nyolc kategóriában indult, de végül egyetlen díjat sem kapott, pedig Tyler Perry vígjátéka is rengeteg kritikát kapott.